Google Chrome-användare på Apple macOS får förbättrat Safe Browsing-skydd

0 Shares

Protect_Web_Threat

Tack vare sin Unix-grund är macOS ett stabilt operativsystem för stationära datorer. Även om det inte är ofelbart, finns det betydligt färre hot mot skadlig programvara för Apples operativsystem jämfört med, till exempel, Windows 10. Med detta sagt är Microsofts desktop-erbjudande mer riktat på grund av dess monströsa marknadsandel.

Eftersom fler och fler konsumenter köper Mac-datorer, kommer onda människor att öka incitamentet att skriva skadlig kod för macOS. Lyckligtvis kommer användare av Apples operativsystem som väljer att använda Google Chrome för webbsurfning snart att bli säkrare. Du förstår, sökjätten förbättrar sitt Safe Browsing-initiativ för att bättre varna macOS-användare om skadliga webbplatser och försöker ändra webbläsarinställningar.

“Som en del av detta nästa steg mot att minska macOS-specifik skadlig kod och oönskad programvara fokuserar Safe Browsing på två vanliga missbruk av surfupplevelser: oönskad annonsinjektion och manipulation av Chrome-användarinställningar, särskilt startsidan, startsidan och standard Användaren förtjänar full kontroll över sin surfupplevelse och brott mot oönskad programvarupolicy skadar den upplevelsen, säger Google.

LÄS OCH: Google Chrome för Apple iOS är nu öppen källkod

Sökjätten förklarar vidare: “Det nyligen släppta Chrome Settings API för Mac ger utvecklare verktygen för att se till att användarna behåller kontrollen över sina Chrome-inställningar. Härifrån kommer Settings Overrides API att vara den enda godkända sökvägen för att göra ändringar i Chrome inställningar på Mac OSX, som det är för närvarande i Windows. Utvecklare bör också veta att endast tillägg som finns i Chrome Web Store har rätt att göra ändringar i Chrome-inställningar. Från och med den 31 mars 2017 kommer Chrome och Safe Browsing att varna användare om programvara som försöker ändra Chrome-inställningar utan att använda API. “

Warning_Chrome

Som ägare av en ny MacBook Pro med Touch Bar har jag verkligen haft Safari-webbläsaren nyligen – den är snabb och elegant. Med detta sagt verkar Googles Chrome-webbläsare vara mer proaktiv när det gäller säkerhet, så jag kanske måste ge det en chans. När allt kommer omkring kan webben ibland kännas som en mycket farlig plats – även om du håller dig till till synes säkra webbplatser. Alla extra skydd uppskattas.

Är du en macOS-användare? Vilken webbläsare använder du för att surfa på webben? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Rawpixel.com/Shutterstock

0 Shares