Google Chrome för Android får kreditkortsbiometri och ny touch-to-fill

0 Shares

Biometri har varit en spelväxlare för konsumenternas säkerhet. Inte bara kan du låsa upp datorer, surfplattor och smartphones med ansiktsigenkänning och fingeravtryck, utan också kan ditt finger användas för att dekryptera krypterade lagringsenheter. Är biometri ofelbar? Nej. Men ändå gör bekvämligheten konsumenter mindre benägna att utveckla dåliga vanor, som att inte ha något lösenord eller några nålar alls på sina enheter! Låt aldrig perfekt komma i vägen för bättre, folkens.

Idag meddelar Google att de integrerar WebAuthn-biometri i sin Chrome-webbläsare för Android. Om du väljer att lagra dina kredit- och / eller betalkort i webbläsaren för enkel utcheckning när du handlar kan du nu använda ditt ansikte eller fingeravtryck istället för att behöva ange CVC-koden från kortet. Dessutom lägger Google till touch-to-fill, så att du enkelt kan fylla i din information med en hand.

LÄS OCH: Google tillkännager Explore-appen för Chromebook

“Framåt kommer Chrome att låta dig registrera din enhet för att hämta kortnummer via biometrisk autentisering, till exempel ditt fingeravtryck. Du måste fortfarande ange ditt CVC första gången du använder ditt kreditkort, men för framtida transaktioner kommer du att kunna för att bekräfta ditt kreditkort med biometrisk autentisering – istället för att kräva att du drar ut din plånbok och skriver in dess CVC. Biometrisk autentisering är valfritt. Du kan välja att bekräfta ditt kort med dess CVC och du kan också aktivera och inaktivera den här funktionen i Chrome-inställningar när som helst, säger Patrick Nepper, Google Chrome Product Manager och Stan Li, Google Payments Product Manager.

LÄS OCH: LG Velvet 5G kommer till Amerika

Nepper och Li förklarar vidare “Chromes lösenordshanterare kan hjälpa dig att spara lösenord för de webbplatser du besöker så att du inte behöver memorera dem. Det hjälper dig också att fylla dina lösenord nästa gång du loggar in. En stor fördel med att använda en lösenordshanteraren är att det hjälper till att förhindra nätfiskeattacker, eftersom det inte kan luras att fylla ditt lösenord på likadana webbplatser. När du loggar in presenterar Chromes nya touch-to-fill-funktion dina sparade konton för den aktuella webbplatsen på ett bekvämt och igenkännlig dialog. Det möjliggör inloggning med en hand utan att du behöver bläddra till respektive formulärfält för att välja ett konto. “

Tyvärr verkar det som om dessa nya funktioner inte kan användas idag. Istället retar Google oss just nu och lovar att de kommer att finnas tillgängliga “under de kommande veckorna.” Suck.

Fotokredit: ViDI Studio / Shutterstock

0 Shares