Google dödar Data Saver-tillägget för Chrome

0 Shares

Google-logotyp på vitt trä

Om du är en Chrome-användare med Data Saver-tillägget installerat finns det några dåliga nyheter. Google har meddelat att med skrivbordsversionen av Chrome 74 förlängs tillägget.

Data Saver försvinner dock inte helt. Det kommer att förbli exklusivt i Android-versionen av webbläsaren där den kommer att kallas Lite-läge. Även om detta är bra för mobilanvändare som vill minska sin dataanvändning, är det lite konstigt att skrivbordsanvändare inte också får möjlighet att njuta av en dataljus, snabbare internetupplevelse.

Se även:

Google säger att namnbytet för Data Saver införs eftersom funktionen har utvecklats till att vara mycket mer än bara ett datalagringsverktyg – det hjälper också sidor att ladda snabbare och använda mindre minne. Helt varför detta är något som bara bör åtnjutas av Android-användare och inte för Chrome-användare på skrivbordet, är bara känt för Google.

I ett blogginlägg om förändringen säger Google:

Sedan vi introducerade Data Saver i Chrome har vi minskat användarnas dataanvändning med upp till 60 procent. Men nu expanderar funktionen för att ge fler fördelar utöver databesparingar. Sidor laddas nu snabbare, i vissa fall betydligt snabbare och använder mindre minne. Det är därför vi från och med idag kommer att byta namn på Data Saver till Lite-läge.

Företaget tillägger:

Lite-läge är endast tillgängligt på Chrome för Android. Chrome Data Saver-skrivbordstillägget upphör att gälla i M74.

Naturligtvis är Google känt för att ha ändrat sig, så medan skrivbordsanvändare för närvarande är borta från att spara data och påskynda internet med Lite-läge för tillfället är det svårt att förutsäga om detta kommer att vara fallet för alltid.

Bildkredit: rvlsoft / Shutterstock

0 Shares