Google dödar SMS-aviseringar för Kalender

0 Shares

Google Kalender på mobil

I början av januari 2019 kommer du inte längre att kunna ta emot SMS-meddelanden om händelser i Google Kalender. Förändringen kommer att påverka Android- och iOS-användare.

Medan Google inte ger ett uttryckligt skäl för att döda SMS-aviseringar – förutom att de inte vill erbjuda för många sätt att ta emot meddelanden – säger företaget att användare inte bör märka någon skillnad på grund av meddelanden i appen.

Se även:

Övergången från SMS till meddelanden i appen kommer den 7 januari och kommer att vara smidig. Användare av Google Kalender behöver inte göra några ändringar. Den som för närvarande litar på att textmeddelanden ska påminnas om kommande händelser kommer att upptäcka att de helt enkelt ersätts med en annan form av anmälan.

Google förklarar:

Från och med den 7 januari 2019 kommer SMS-aviseringar från Google Kalender inte längre att vara tillgängliga. Eftersom Kalender erbjuder meddelanden i appen kan du fortfarande få aviseringar, oavsett din enhet eller anslutning.

Om du tidigare har fått Kalender-meddelanden via SMS kommer de att ersättas med meddelanden i appen och via e-post.

Företaget fortsätter med att förklara när Google Kalender-användare kommer att se meddelanden nästa år:

Som händelsemeddelanden i en webbläsare som har Kalender öppen eller en mobil enhet om du har appen Google Kalender för Android eller iOS. I ett e-postmeddelande om du hade ställt in SMS-meddelanden för nya händelser, ändrade händelser, avbrutna händelser eller händelsessvar.

Bildkredit: Piotr Swat / Shutterstock

0 Shares