Google driver Android-utvecklare för att flytta till 64-bitar när det schemalägger nya appkrav

0 Shares

64-bitars mobil

Medan 64-bitars programvara är ganska mycket normen på skrivbordet, kan samma sak – ännu – inte sägas på mobila plattformar. Det finns en stadig rörelse från 32-bitarsappar, och Google vill påskynda saker.

Företaget uppmuntrar Android-utvecklare att koncentrera sig på 64-bitarsversioner av sina appar eftersom det anger sin tidtabell för slutet av 32-bitars programvara.

Se även:

Med betoning på det faktum att 64-bitarsprocessorer ger en snabbare upplevelse för användarna betonar Google vikten av att skapa 64-bitarsversioner av appar. Från och med senare i år kommer Google att kräva att utvecklare tillhandahåller 64-bitarsversioner av sin programvara för inkludering i Play Store, med ytterligare krav 2021.

Google anger sin tidtabell:

Startande 1 augusti 2019:

Alla nya appar och appuppdateringar som innehåller inbyggd kod måste tillhandahålla 64-bitarsversioner utöver 32-bitarsversioner när de publiceras på Google Play.

Förlängning: Google Play kommer att fortsätta att acceptera endast 32-bitars uppdateringar av befintliga spel som använder Unity 5.6 eller äldre fram till augusti 2021.

Startande 1 augusti 2021:

Google Play slutar visa appar utan 64-bitarsversioner på 64-bitars kompatibla enheter, vilket innebär att de inte längre kommer att finnas tillgängliga i Play Store på dessa enheter. Detta inkluderar spel byggda med Unity 5.6 eller äldre.

Google påpekar att kraven inte omfattar appar som inte distribueras till Android Pie, eller appar som är utformade för Wear OS eller Android TV – ingen av dem stöder 64-bitars kod just nu.

Bildkredit: Mmaxer / Shutterstock

0 Shares