Google Files Go är en ny Android-app som låter dig hantera och dela filer

0 Shares

Google gör sig redo att utöka sin samling av Android-appar en gång till, eftersom det precis introducerade en ny titel på Google Play. För närvarande tillgänglig som förhandsgranskning låter Files Go dig hantera och dela filer och frigöra utrymme på din smartphone eller surfplatta.

Appen är uppdelad i två flikar, en som heter Storage, vilket hjälper dig att ta bort appcachen, ta bort filer och få aviseringar för oanvända appar och en annan, med namnet Files, där du hittar filhanteraren och möjligheten att skicka och ta emot filer.

Fliken Lagring är fylld med kort för olika saker, som stora filer som du kan ta bort, duplicera innehåll eller skräpfiler. Längst upp på den här fliken låter Files Go dig veta hur mycket lagringsutrymme du har använt av det totala antalet tillgängliga på din smartphone eller surfplatta.

I det nedre högra hörnet på kortet låter appen dig veta hur mycket lagringsutrymme du kan frigöra. Tryck på det och du kommer sedan till en lista över filer som den flaggade. Du kan välja enskilda objekt eller allt och klicka på radera-knappen längst ner för att frigöra lagring.

Jag är inte säker på hur den flaggar dessa filer för borttagning, eftersom det inte finns någon information om detta som nämns i appen. Det skulle vara trevligt om Files Go kunde kontrollera dina filer mot säkerhetskopior av Google Photos, till exempel för att hoppa över innehåll som inte har säkerhetskopierats säkert.

Även relaterad till den här fliken kan du få aviseringar om låg lagringsutrymme, oanvända appar, nedladdade filer och stora filer. Men om du vill kan de inaktiveras i menyn Inställningar, som just nu inte har massor av alternativ som du kan spela med.

Fliken Filer visar sex filkategorier på min enhet, nämligen Nedladdningar, Mottagna filer, Bilder, Videor, Ljud och Dokument som jag kan gå igenom för att hitta innehåll. Att knacka på en PDF, till exempel, ger mig följande alternativ: välj, byta namn, dela, filinformation och ta bort.

När du delar dig genom den här rullgardinsmenyn tas du till en typisk Android-delningsmeny. Om du går tillbaka till fliken Filer kan du dock använda alternativet Skicka, som startar en hotspot, för att dela innehåll med en Android-användare i närheten. Det kommer att bli mycket snabbare, eftersom det kommer att använda Wi-Fi för det.

Google är ganska stolt över det faktum att det här är en “lätt” app och meddelar i Files Go’s beskrivning på Google Play att den bara behöver mindre än 6 MB utrymme. Det är inte något som troligtvis kommer att betyda mycket för de flesta, men vad som är är att det är ganska lyhört i detta skede.

Eftersom det är beta kommer Files Go sannolikt att ändras tills det anses vara klart för bästa sändningstid, men om du vill kolla in det nu, följ den här länken för att ta dig till landningssidan för Google Play.

0 Shares