Google Fit kommer till Apple iPhone

0 Shares

Fetma är ett stort problem i USA och andra delar av världen. Att vara överviktig leder inte bara till sjukdom och dödsfall, utan det får sjukvårdskostnaderna att skjuta i höjden, vilket skadar allas bankkonto. För att inte tala om att vara fet känns helt enkelt inte bra – att bära extra vikt är obehagligt och kan leda till ledvärk.

Så ja, eftersom fetma är dåligt, försöker många människor mycket att gå ner i vikt, men tyvärr misslyckas många. Varför? Att ta på sig kilo är mycket lättare än att ta bort dem, och eftersom framstegen kan vara långsamma är det lätt att tappa motivation. Tack och lov hjälper tekniken människor att hålla sig motiverade. Nej, bärbara enheter och fitnessappar kommer inte att orsaka viktminskning på egen hand, men de kan hjälpa till när de läggs till en hälsosam kost och träningsplan.

LÄS OCH: Apple iPhone kommer att förbättra medicinsk vård för veteraner i USA

Om du är en iPhone-användare är det ingen brist på hälso- och fitnessapplikationer, inklusive Apples egen Health-app. Idag får iOS-användare ännu ett alternativ – Google Fit. Nej, det här är inte ett sätt för sökjätten att få iPhone-användare att sluta använda Apple Health. Egentligen ansluter Google Fit till Health – en synergistisk metod för att spåra framsteg.

LÄS OCH: Microsoft meddelar att de dödar Microsoft Health Dashboard-appar och tjänster – och ger återbetalning till bandägare

“Flytta minuter och hjärtpoäng hjälper dig att bygga smartare och hälsosammare vanor under hela dagen. Ju mer du rör dig, desto fler rörelseminuter tjänar du. Ju mer intensivt du rör dig, desto fler hjärtpoäng tjänar du. Och ju fler hjärtpoäng du tjänar, ju närmare du är att nå AHA och WHO: s rekommenderade mängd fysisk aktivitet varje vecka för att dra nytta av hälsofördelarna. Oavsett om du cyklar eller tar fart medan du går till nästa möte för att tjäna fler hjärtpoäng, kan du kolla din dagbok för att spåra framstegen om dessa två aktivitetsmål och se hur små förändringar kan få stor inverkan på din hälsa, säger Defne Gurel, produktchef, Google Fit.

LÄS OCH: Med Google Maps för Apple iPhone och iPad kan du nu följa dina favoritplatser

Gurel säger också, “Appar som du ansluter till Apple Health, som Sleep Cycle, Nike Run Club och Headspace, synkroniseras med Google Fit för att ge en helhetsbild av din hälsa och visa de hjärtpoäng och rörelseminuter du tjänar genom andra aktiviteter. Och oavsett om du äger en Apple Watch eller Wear OS by Google smartwatch, håller Google Fit reda på dina träningspass. Med din dagbok får du en ögonblicksbild av de saker du gör för att hjälpa dig att sova bättre, vara mer uppmärksam och få mer aktiv.”

LÄS OCH: Google Maps för Android och iPhone får Lime-integration

Om du äger en iPhone och tror att Google Fit kan hjälpa dig att uppnå dina fitnessmål kan du hämta appen här. Tänk på att inte bara de som vill gå ner i vikt kan dra nytta av Googles app – även de som bara vill behålla sin nuvarande vikt eller bli friskare på andra sätt bör ge det en chans.

0 Shares