Google förbättrar Gboard-tangentbordet för iPhone med stöd för YouTube och Maps

0 Shares

Gboard_iPhone

När Apple lade till stöd för tangentbord från tredje part på iOS var många användare glada. För att vara ärlig var jag dock inte det. Även om jag uppskattar att ha valet föredrar jag mycket privatliv. Du förstår att när du lägger till ett tangentbord från tredje part kan utvecklaren eventuellt fånga upp dina tangenttryckningar. Om du är okej med det, mer kraft till dig. Mig? Jag håller fast vid lagervarianten, tack så mycket.

Men OK, låt oss säga att du inte gillar Apples tangentbord och litar på Google med dina poster. Om så är fallet är sökjättens Gboard ett mycket imponerande erbjudande. Det är mer än bara ett tangentbord, eftersom det lägger till möjligheten att enkelt infoga saker som gifs, plus göra Google-sökningar. Det erbjuder till och med svepstil-typning, vilket innebär att du kan glida från bokstav till bokstav snarare än att plocka. Idag blir Gboard ännu bättre tack vare nya Maps- och YouTube-funktioner. Google har också lagt till stöd för teckning, plus ytterligare tre språk – arabiska, persiska och hebreiska.

“Till alla Gboard-fans där ute: vi lägger till några kopplingstillägg till din favorit tangentbordskompis. Nu med ett tryck på G-knappen får du tillgång till både Maps och YouTube, vilket gör det enklare än någonsin att dela plats och videoinnehåll i valfri meddelandeapp. Oavsett om du samordnar en mötesplats i parken eller planerar middag på en närliggande restaurang har det aldrig varit lättare att träffa vänner och familj. Tryck bara på G-knappen och sedan på “Kartor” för att dela din nuvarande plats eller en lokal adress, säger Alan Ni, biträdande produktchef, Google.

Draw_Gboard

Ni säger också, “Du kommer också att se en ny” YouTube “-flik för att göra det lättare att skicka YouTube-videor – som att detta barn slår ut sin bror ur en spjälsäng eller klassiker som Charlie bet mig i fingret – direkt från Gboard. ni artister (eller klotter!), nu kan du använda vår nya bläckfunktion för att rita och dela dina skapelser direkt från tangentbordet. Klicka bara på emoji-knappen följt av pennikonen och kom till jobbet! “

Om du vill prova det här tangentbordet själv kan du ladda ner det här. Jag vill inte avskräcka dig från att använda den, men kom ihåg – Google tjänar pengar på både reklam och spårning av användardata. Ska du lita på ett sådant företag med din textinmatning på din iPhone? Det är det du bestämmer.

Om du tycker att de här nya funktionerna uppväger de potentiella integritetsproblemen och du försöker, berätta vad du tycker om det i kommentarerna nedan.

0 Shares