Google frigör Android-batteriappen och skjuter den till Play Store

0 Shares

Google har börjat – precis som OnePlus har – att dela upp många av sina kärnappar och göra dem tillgängliga via Play Store. Den senaste kandidaten som tas bort från Android och ger en butiksläpp är dess batteri-app.

Många har varit nöjda med att se en sådan uppdelning, eftersom det gör det mycket lättare för Google att släppa uppdateringar för enskilda komponenter utan att behöva vänta på att nästa stora Android-uppdatering ska lanseras. Men medan många Android-användare kommer att vara glada att se ankomsten av Device Health Services (som batteriappen heter), är det inte goda nyheter för alla.

Se även:

Appen i sig är ganska enkel men ändå imponerande och användbar. Den ger dig allmän information om ditt batteri och hur du använder det. Det är praktiskt att kunna se dina användningsvanor, och appen ger dig enkel åtkomst till batterioptimeringsinställningar som att byta adaptiv ljusstyrka och sömnalternativ.

Om du hoppades kunna köra appen på din telefon eller surfplatta är chansen dock att du inte har tur. Batteriappen har endast inkluderats på Googles Nexus- och Pixel-enheter och supporten har inte utvidgats med denna fristående version. Om du har en Nexus 5 eller nyare enhet kan du dock ta tag i den.

Kanske.

Om du är utanför USA kommer du också att missa – åtminstone för tillfället.

Om du bor i rätt del av världen och äger en kvalificerad enhet kan du ladda ner Device Health Services från Google Play.

Bildkredit: PATHOMRAT PRAERIN / Shutterstock

0 Shares