Google ger AI-drivna GIF, emoji och klistermärkeförslag till Gboard

0 Shares

Gboard AI

Google rullade nyligen ut ett flytande tangentbordsalternativ till Gboard, och nu har företaget introducerat en annan ny funktion – AI-drivna förslag för GIF, emoji och klistermärken.

Genom flytten erkänner Google att vi i allt högre grad kommunicerar med bilder snarare än ord. Eller som företaget uttrycker det är det en funktion som är utformad “för oss som bara inte kan utan den perfekta GIF”.

Se även:

Gboard har länge erbjudit chansen att peppa dina meddelanden med bildtillägg, men även med en sökfunktion kan det vara svårt att hitta det perfekta lilla extra för att förmedla det du försöker säga. Och det är här artificiell intelligens kan hjälpa.

Google skriver om funktionen på sökordsbloggen och säger:

Från och med idag för alla Android-användare kommer Gboard att använda AI för att föreslå GIF, emoji och klistermärken till dig relaterade till din konversation. Detta gör det snabbare och lättare att dela dina # känslor och din glödande personlighet med den du chattar med. Håll ögonen öppna för att “GIF” -ikonen ska visas i det övre vänstra hörnet på Gboard. Tryck på den så ser du ett urval av GIF, emoji och klistermärken som Gboard tror att du kanske vill dela.

Google förklarar att om du skriver ordet “sömnig” föreslås en sömnemoji – det sparar bara besväret med att behöva söka.

Uppdateringen rullar ut till den engelskspråkiga versionen av Gboard som börjar nu och kommer att spridas till andra språk med tiden.

0 Shares