Google ger algoritmdrivet flöde till sina iOS- och Android-appar

0 Shares

google-feed-algoritm

Google har meddelat en betydande uppdatering av sina iOS- och Android-appar och introducerar ett nytt algoritmdrivet flöde som driver personligt innehåll till användarna. Företaget säger att uppdateringen gör det “enklare än någonsin att upptäcka, utforska och hålla kontakten med det som betyder något för dig – även när du inte har någon fråga i åtanke.”

Funktionen, helt enkelt känd som “flödet”, har funnits sedan december, men det här är en viktig uppdatering som ser att Google lutar sig vidare mot de algoritmer som det har kommit att älska. Flödet bygger på maskininlärning för att skapa en personlig ström av innehåll som består inte bara av nyheter utan också videor, musik och annat innehåll som Google tycker kan vara av intresse.

Google använder ett antal faktorer för att välja vilket innehåll som ska visas, och det är inte bara baserat på sökhistoriken. Precis som Facebook har börjat göra med sin nyhetsflöde bestäms Googles flöde delvis av vilket innehåll som visar sig vara populärt lokalt. Om särskilt intressant innehåll skulle dyka upp, ger appen möjlighet att följa med så att du kan se mer om “filmer, sportlag, dina favoritband eller musikartister, kända personer och mer.”

Skrivande om flödet i ett blogginlägg säger Shashi Thakur, vice verkställande direktör på Google:

Du ser kort med saker som sporthöjdpunkter, toppnyheter, engagerande videor, ny musik, historier att läsa och mer. Och nu kommer ditt flöde inte bara att baseras på dina interaktioner med Google, utan också på vad som trender i ditt område och runt om i världen. Ju mer du använder Google, desto bättre blir ditt flöde.

När världen och dina intressen förändras kommer ditt flöde att fortsätta växa och utvecklas tillsammans med dig. Du kommer att märka att ditt flöde också kommer att återspegla din intresse för olika ämnen – till exempel om du är en fotograferingsentusiast men bara tillfälligt intresserad av fitness, kommer ditt flöde att visa det. Men om du ser något som inte passar dig, är det inte lätt att följa ämnen. Klicka bara på ett visst kort i ditt flöde eller besök inställningarna för Google-appen.

Fortsatt Googles enhet för att rensa bort “falska nyheter” och liknande, innehåll kontrolleras där det är möjligt, och flödet kommer att visa synpunkter från en mängd olika källor i balansens namn. Om detta strider mot idén om skräddarsytt innehåll återstår att se.

Den uppdaterade versionen av Google-appen för iOS och Android är tillgänglig i USA från idag och internationellt under de närmaste veckorna.

0 Shares