Google gör Apples iPhone ännu bättre med fantastiskt “Gboard” -tangentbord

0 Shares

gboard_still_emojiGifSearch

Även om jag äger en iPhone är jag inte en “fanboy” från Apple. Jag använder både Linux och Windows på skrivbordet och omfamnar de flesta av Googles tjänster. Uppriktigt sagt, om Google drog sina erbjudanden från iOS skulle jag antagligen byta till Android. Med andra ord är jag djupt förankrad i sökjättens ekosystem.

Idag släpper Google ett nytt tangentbord för iPhone. Kallas “Gboard”, det förbättrar drastiskt skrivupplevelsen på Apples smartphone på många sätt, inklusive “Glide Typing”, emoji-sökning och animerad GIF-sökning för att nämna några. Om du äger en iPhone, sluta göra vad du gör och installera den nu. Tro mig, folkens.

“Att söka och skicka saker på din telefon borde inte vara så svårt. Med Gboard kan du söka och skicka alla möjliga saker – restauranginformation, flygtider, nyhetsartiklar – direkt från tangentbordet. Allt du vill söka efter Google, du kan söka med Gboard. Resultaten visas som kort med nyckelinformationen framför och i mitten, till exempel telefonnummer, betyg och timmar. Med ett tryck kan du skicka det till din vän och du håller konversationen igång “, säger Rajan Patel, huvudingenjör, Google.

Patel säger vidare, “du kan söka efter mer än bara Googles sökresultat. I stället för att bläddra för att hitta💃 eller 👯 , sök efter “dansare” och hitta den emoji du letade efter direkt. Ännu bättre – du kan söka efter den perfekta GIF för att visa människor hur du verkligen känner. Slutligen har Gboard Glide Typing, som låter dig skriva ord genom att skjuta fingret från nyckel till nyckel istället för att knacka – så allt du gör är bara lite snabbare “.

Tangentbordet släpptes tidigare idag – åtminstone i USA – och jag installerade det så snart jag kunde. Jag var tveksam över att jag skulle vilja ha det, men blev omedelbart blåst bort av det rena utseendet. Den uppfriskande designen är modernare än Apples aktieutbud, vilket ger mig positiva vibbar.

Även om det ser bra ut, är stjärnan i showen funktionalitet. Längst upp till vänster på tangentbordet finns en Google-logotyp. När du har tryckt på kan användaren söka från tangentbordet. Du kan välja vanliga webbsökresultat, plus både stillbilder och animerade GIF. Resultaten kan sedan kopieras till appen du använder.

Min favoritaspekt är emellertid sökbara emoji. Jag kanske inte är tusenårig, men jag tycker om att använda symbolerna som många av dem gör. Emojis kan förbättra en kommunikation genom att bättre uttrycka ton och avsikt. Med Gboard rullar du tanklöst igenom emojis för att hitta rätt ändar. Istället kan du till exempel söka efter “poop” för att få poop emoji. Geni!

Tangentbordet erbjuder även Glide Typing, som liknar andra tangentbord, som Swype. I stället för att kolla på skärmen drar du fingrarna till bokstäverna och väljer ordet. Det fungerar ganska briljant här, och jag hoppas att Apple antar den här funktionen för lager också.

Det är sant att genom att aktivera detta tangentbord ger du Google åtkomst till din text, nästan som en tangentlogger. Detta är arten av att använda ett tangentbord från tredje part på iOS. Du måste lita på att sökjätten känner sig bekväm med att använda den. Om du redan använder sina andra tjänster som Gmail, YouTube och Maps, vad är en sak till, eller hur?

Om du vill installera den på din iPhone kan du hämta den här. Det är för närvarande endast tillgängligt i USA, men Google kommer att introducera det till andra länder och på andra språk, med tiden.

Vad tycker du om Gboard? Berätta för mig i kommentarerna.

0 Shares