Google gör det enklare än någonsin att byta från iOS till Android via molnet

0 Shares

android_logo_phone

Jul är en tid som gör att många får nya telefoner – och för Google är detta det perfekta tillfället att försöka stjäla några iPhone-användare. Men problemet med att byta från en mobil plattform till en annan är att se till att data migrerar över. Tack vare Google Drive är det nu enklare än någonsin.

Google har haft en guide för att byta från iOS till Android på Android-webbplatsen under en tid, men den har nu uppdaterats för att återspegla viktiga förändringar som har gjorts i iOS-versionen av Google Drive.

Förändringarna gör övergången så snabb och smärtfri som möjligt. Borta är dagarna för att säkerhetskopiera data från många enskilda appar separat, överföra och återställa. Nu kan du säkerhetskopiera din adressbok, kalender, videor och foton, trycka dem till Google Drive och sedan snabbt ladda ner dem på din nya Android-telefon.

Det är en så enkel idé, det får dig att undra varför saker inte alltid har varit så, men det verkar som om Google nyligen har upplevt något av ett glödlampa-ögonblick.

Kolla in hela guiden på Googles “Switch” -webbplats.

Fotokredit: George Dolgikh / Shutterstock

0 Shares