Google i närheten Share för Android och Chromebooks är en kopia av Apple AirDrop

0 Shares

När alla dina enheter är Apple kan du leva ganska lyckligt med att veta att allt fungerar bra tillsammans. När jag till exempel ägde en MacBook Pro var det underbart att få mina sms och telefonsamtal på min bärbara dator – jag behövde inte springa och hitta min iPhone. Detsamma gäller iPad – jag kan också få mina iPhone-samtal och sms på Apple-surfplattan. När mina vänner och familj är i närheten och de använder iPhone kan jag enkelt dela saker med dem med AirDrop.

Om du inte är bekant använder AirDrop en blandning av Bluetooth och Wi-Fi så att du trådlöst kan dela saker som filer, foton, webbadresser och mer med andra Apple-enheter i närheten – inget behov av en internetanslutning. Detta är inte bara användbart för att dela med andra, utan också med dig själv. När du till exempel vill överföra foton från din iPhone till din Mac kan du använda AirDrop istället för en USB till blixtkabel. Många har velat att Google ska kopiera AirDrop, och nu har sökjätten tack och lov gjort exakt det. Kallas “Närliggande delning” och kommer till både Android-enheter och Chromebooks.

“När du bara vill dela något med en vän eller någon i närheten kan det vara besvärligt att öppna dina meddelanden, hitta en kontakt och sedan hitta filen du vill bifoga. Närliggande delning gör att du kan skära ner på det tid med enkla tryckningar och se en lista över enheter i din närhet som du kan dela innehåll med. När du väl har valt mottagaren kommer de att meddelas med alternativet att antingen acceptera eller avvisa filen. Närliggande del väljer sedan automatiskt det bästa protokollet för snabb och enkel delning med Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC eller peer-to-peer WiFi – så att du kan dela även när du är helt offline, säger Daniel Marcos Schwaycer, Android Product Manager.

LÄS OCH: Google Pixel 4a gör OnePlus Nord irrelevant – om du inte bryr dig om 5G

Schwaycer förklarar vidare, “Närliggande del byggdes med integritet i sin kärna, så att du kan dela och ta emot filer med sinnesro. Nu behöver du inte oroa dig för att utbyta kontaktinformation, för närliggande delning gör att du både kan skicka och ta emot filer anonymt. Det låter dig också när som helst justera dina sekretessinställningar från telefonens snabbinställningar. Du kan vara “dold”, synlig för “vissa kontakter” eller synlig för “alla kontakter” så att du aldrig får filer som du inte gjorde inte be om. “

Innan du blir för upphetsad bör du veta att Near Share bara är kompatibel med Android 6.0 och senare. Om din telefon kör en äldre version av operativsystemet har du tur. Från och med idag begränsar Google tillgängligheten till vissa Pixel- och Samsung Galaxy-enheter. Med det sagt lovar sökjätten en bredare utbyggnad i framtiden. Chromebook-stöd finns inte heller idag, tyvärr, men det kommer att bakas till en framtida version av Chrome OS.

Bildkredit: Ivonne Wierink / Shutterstock

0 Shares