Google introducerar nya standardsök- och webbläsarval för Android-användare i Europa

0 Shares

Google Android-webbläsare och sökval

Efter att ha drabbats med böter av antitrustregulatorer i Europa, har Google sagt att det kommer att lansera nya standardsök- och webbläsarval för Android-användare. Flytten är jämförbar med Microsofts webbläsarval som introducerades efter liknande konkurrensbegränsande klagomål.

Från och med idag får europeiska Android-användare en skärm som inbjuder dem att ladda ner alternativa sökappar och webbläsare.

Se även:

Efter att den nödvändiga uppdateringen har installerats säger Google att den nya skärmen kommer att visas första gången en användare öppnar Google Play. På två skärmar visas fem webbläsare och fem sökappar som för närvarande inte är installerade i slumpmässig ordning. Google säger att apparna kommer att väljas utifrån allmän popularitet, och användare kommer att kunna använda skärmarna för att installera så många av apparna som de vill.

Meddelandet om förändringen säger Google:

Om en ytterligare sökapp eller webbläsare är installerad visas en ytterligare skärm för användaren med instruktioner om hur du ställer in den nya appen (t.ex. placera appikoner och widgets eller ställa in standardinställningar). Där en användare laddar ner en sökapp från skärmen kommer vi också att fråga dem om de vill ändra Chrome: s standardsökmotor nästa gång de öppnar Chrome.

Du kan se hur skärmarna ser högst upp i den här artikeln.

Google hoppas att flytten kommer att avvärja ytterligare intresse från Europeiska kommissionen, men det är inte klart om det kommer att räcka för att hålla tillsynsmyndigheterna nöjda.

0 Shares