Google introducerar zero-touch registreringsverktyg för Android-enheter

0 Shares

Google Zero Touch Android-registrering

Anställda som får ett av de mest populära valen av Android-smartphones kan nu förvänta sig att deras enheter kommer förkonfigurerade, vilket innebär att de kan använda dem ur lådan utan den typiska tråkiga – om än nödvändiga – installationsprocessen.

Ett nytt verktyg som rullas ut av Google, kallat zero-touch-registrering, syftar till att resultera i mindre arbete för både administratörer och slutanvändare. Administratörer kommer att vara säker på att alla företagspolicyer alltid är på plats och slutanvändare behöver bara logga in för att kunna börja använda sin nya smartphone.

Från och med idag är distributionsmetoden tillgänglig från Googles operatörspartners utan beröring, inklusive BT och Deutsche Telekom i Europa, Verizon, AT&T, Sprint och T-Mobile i USA, och Softbank och Telstra i Asien. Den är för närvarande tillgänglig på Pixel.

“För våra affärskunder är det viktigt att använda nya enheter och tjänster säkert med förmågan att genomdriva enhetsspecifika policyer för att skydda egeninformation och en organisations varumärke”, säger Ryan O’Shea, vice president för nationella affärskanaler med Verizon Wireless.

“Android zero-touch registreringsprogram gör att våra företagskunder kan komma igång sömlöst och säkert, och vi är glada idag att presentera detta initiativ på Pixel-telefonen och andra framtida Android-enheter.”

“Vi arbetar med våra enhetspartners inklusive Samsung, Huawei, Sony, LG Electronics, HMD Global Oy: s Nokia-telefons hem, BlackBerry-smartphones, HTC, Motorola, Honeywell, Zebra och Sonim med ytterligare OEM-produkter som kommer att läggas till snart för att leverera zero-touch-upplevelse för företag, säger Google.

“Huawei Mate 10, Sony Xperia XZ1 och XZ1 Compact kommer specifikt att vara bland de första enheterna som stöder zero-touch under de kommande veckorna och naturligtvis kommer andra enheter från våra OEM-partners snart att lanseras.”

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares