Google kommer att betala Android-apputvecklare mer för att behålla prenumeranter

0 Shares

Utvecklare som vill sälja appar eller erbjuda prenumerationer i appar på Google Play måste ge upp 30 procent av intäkterna. Det är kostnaden för att göra affärer i Googles populära appbutik – och detsamma gäller för App Store och Microsoft Store också.

Men i ett drag som speglar Apples policyförändring förra året kommer Google snart att minska en minskning från utvecklare som behåller abonnenter i mer än ett år.

Som sökjätten säger på Play Console-hjälpsidan för transaktionsavgifter, kommer utvecklare att bara ge upp 15 procent av intäkterna som prenumerationer genererar i så fall. Denna ändring träder i kraft från och med den 1 januari 2018.

Och som det antagligen är uppenbart kommer det inte att gälla några intäkter som utvecklare genererar från prenumerationer som annulleras innan ettårsmarkeringen upphör. Vad som är oklart är när exakt denna förändring faktiskt kommer att påverka utvecklarnas intäkter.

Det verkar troligt att Google kommer att belöna dem för de prenumeranter de har behållit under hela 2017 – och inte bara de som de kommer att behålla i ett år från och med den 1 januari 2018.

Som tidigare nämnts gjorde Apple en liknande förändring redan i juni 2016. Vid den tidpunkten meddelade Phil Schiller att företagets nedskärning skulle sjunka till 15 procent när det gäller App Store-utvecklare som har användare som prenumererar längre än ett år. Schiller noterade att detta gäller “alla kategorier […] inklusive spel. “Google skiljer inte heller.

Bildkredit: N Azlin Sha / Shutterstock

0 Shares