Google kommer att kräva att OEM-tillverkare tillhandahåller regelbundna Android-säkerhetsuppdateringar

0 Shares

Android-telefon installerar uppdateringar

Fragmenteringsproblemet som påverkar Android betyder inte bara att det finns ett litet antal användare som kör den senaste versionen av Googles mobila operativsystem, utan också att många mobiltelefoner inte är lappade med den senaste säkerhetsuppdateringen. Detta kan vara på väg att förändras.

På sin I / O-utvecklarkonferens den här veckan meddelade Google att dess säkerhetspolicy kommer att ändras. Även om det inte är klart när detta kan hända, kommer företaget att kräva att vissa smarttelefontillverkare lanserar regelbundna säkerhetsuppdateringar till användarna.

Se även:

Under de senaste åren har Google vidtagit åtgärder för att förbättra säkerheten för Android, inklusive att släppa sina egna månatliga säkerhetsuppdateringar. Även om dessa görs tillgängliga för tillverkare av mobiltelefoner, finns det inget krav på att de ska pressas till användarna, och – som många Android-användare kommer att vara alltför medvetna om – tar det inte lång tid innan enskilda telefoner tappar stöd … om de fick uppdateringar i första hand, det vill säga.

Nu kommer dock Google att sätta ett visst tryck på tillverkarna för att säkra telefoner.

David Kleidermacher, chef för Android-plattformssäkerhet, sa på Google I / O:

Vi har också arbetat med att bygga in säkerhetsuppdateringar i våra OEM-avtal. Nu kommer detta verkligen att leda till en massiv ökning av antalet enheter och användare som får vanliga säkerhetsuppdateringar.

För närvarande finns det ingen indikation på när denna policy kan träda i kraft, inte heller hur strikt Google skulle vara för att genomdriva det. Det är inte heller klart hur mycket ändringen av policyn skulle hjälpa ägare av äldre telefoner som inte har fått säkerhetsuppdateringar under en längre tid – det är troligt att det i bästa fall kommer att tillämpas på telefoner med Oreo och nyare. Men få människor skulle argumentera mot att göra mer för att förbättra säkerheten för Android-telefoner, och det är vad Google verkar försöka göra.

Bildkredit: Ken stocker / Shutterstock

0 Shares