Google-konto förnyat – ökad transparens och nya säkerhets- och sekretessalternativ

0 Shares

Google-konto på mobilen

Google har presenterat ett nytt utseende för användarnas konton, vilket gör information tydligare, förbättrar transparensen och lägger till nya alternativ.

För att göra det enkelt att hitta information har Google lagt till en sökfunktion och det finns också ett renare utseende för att underlätta navigering. Baserat på den tidigare uppdateringen av säkerhetskontrollen framhäver ditt Google-konto nu också inställningar som du kan ändra för att förbättra din säkerhet.

Se även:

Det avvisade utseendet innebär att det nu är lättare än någonsin att komma åt den personliga informationen som är kopplad till ditt konto samt inställningarna som är associerade med olika Google-appar och tjänster. Genom att markera hur användare kan säkra sina konton, tar Google nu ett mer proaktivt tillvägagångssätt för att informera sina användare om saker som att föreslå att konton tas bort från gamla, oanvända tjänster eller rekommenderar att man tar bort overifierade appar som du har gett åtkomst till dina kontodata .

För att skriva om den nya upplevelsen av Google-kontot säger företaget:

Vi vet att när det gäller data och integritet passar en storlek inte alla. För att hjälpa dig att bättre förstå och ta kontroll över ditt Google-konto har vi gjort alla dina integritetsalternativ enkla att granska med vår nya intuitiva, användartestade design. Du kan nu lättare hitta dina aktivitetskontroller på fliken Data och anpassning och välja vilka typer av aktivitetsdata som ska sparas i ditt konto för att Google ska fungera bättre för dig. Där hittar du också den nyligen uppdaterade sekretessgranskningen som hjälper dig att granska dina sekretessinställningar och förklarar hur de formar din upplevelse i Googles tjänster.

Den nya upplevelsen av Google-kontot är tillgänglig för Android-användare just nu, och Google säger att det också kommer att ta sig till iOS-användare och webben med tiden.

0 Shares