Google: lägga till mörkt läge i appar sparar batteri

0 Shares

Svart!

Det har funnits en variation av att lägga till mörka lägen till appar, webbplatser och operativsystem på senare tid. Många föredrar helt enkelt utseendet, medan andra säger att ett mörkare tema är lättare för ögat. Men det finns också en tankeskola som säger att mörkt läge sparar batteriets livslängd.

Och detta är väldigt mycket budskapet som Google skickar till Android-utvecklare. På Android Dev Summit den här veckan lyfte Google fram den enorma skillnaden som Dark Mode gör, till synes i ett försök att uppmuntra fler utvecklare att anamma idén och lägga till alternativet i sina appar.

Se även:

Mörkt läge är inte bara mer estetiskt tilltalande för många människor, det finns verkliga batterilivsförhöjningar att få – och Google har siffrorna för att bevisa det. Med tanke på fördelarna med mörkt läge visade Google att med skärmens ljusstyrka inställd på 50 procent resulterade användning av YouTube med aktiverat mörkt läge i 14 procent mindre batterianvändning. Med skärmens ljusstyrka inställd på 100 procent hoppar besparingen till 60 procent.

Det här är inte siffror att sniffa på, men de största besparingarna är att se på telefoner med AMOLED-skärmar eftersom allt som är svart inte kräver att pixlar drivs. Bilder från evenemanget, som delas av Phone Arena, visar att Google jämför strömförbrukningen för sin egen Pixel-telefon med en LCD iPhone 7. Det visar 63 procent batteribesparing när man visar en skärmdump av Google Maps i normalt läge och nattläge.

Google har infört alternativ för mörkt läge för att öka antalet produkter, och eftersom företaget nu driver utvecklare att göra detsamma kommer vi troligen att se en förmörkelse av appar under de kommande månaderna och åren.

0 Shares