Google lägger till flytande tangentbordsläge till Gboard för Android

0 Shares

Gboard-ikonen

Användare av Googles egen Android-tangentbordsapp Gboard har ett nytt alternativ tillgängligt för dem. I en uppdatering som håller på att lanseras låter en ny flytande tangentbordsfunktion flytta platsen för tangentbordet som du tycker passar.

Detta är inte något som är unikt för Gboard på något sätt; flytande tangentbord har funnits i andra tangentbordsprogram ett tag, så det här är egentligen bara Google som spelar inhämtning. Men för befintliga användare – liksom de som letar efter en anledning att prova Gboard för första gången – är den här uppdateringen bra nyheter.

Se även:

Förutom att du kan frigöra tangentbordet från sin vanliga plats längst ner på skärmen, låter den här senaste uppdateringen dig också ändra storlek på tangentbordet. För att växla till flytande läge måste du trycka på menyn längst upp till vänster på tangentbordet – precis som när du byter Gboard till andra lägen.

Med alternativet Flytande valt kan du sedan flytta tangentbordet runt skärmen genom att dra det med de fyra pilarna utbuktade längst ner. För att ändra storlek, ta bara i de storlek på handtagen som finns i vart och ett av tangentbordets fyra hörn.

Du kan ladda ner Gboard från Google Play, eller så kan du bara söka efter uppdateringar om du redan är användare.

0 Shares