Google lägger till frågor och svar för sökning och Google Maps på Android

0 Shares

För många frågor.  Hög med färgglada pappersanmärkningar med frågetecken.  Närbild.

Android-användare har nu ett nytt alternativ “Fråga och svar” i både Google Maps och sökning. Detta är inte en allmän Q & A-funktion i linje med Yahoo Answers, utan ett sätt att ställa frågor om företag.

Detta verkar vara Googles försök att dra bort människor från sådana som Facebook när de vill ställa frågor om hotell, restauranger och andra platser de kan besöka. Företagare kan svara på frågor – liksom användare – och de uppmuntras att skapa vanliga frågor för att förhindra att samma frågor läggs ut gång på gång.

På vissa sätt är den nya frågan om frågor och svar en förlängning av de bidrag som mobilanvändare redan uppmuntras att göra till Google Maps, och det faktum att aviseringar skickas ut när svar publiceras betyder att det verkligen är användbart. För att lägga till något av ett socialt element och för att säkerställa att korrekt information flyter till toppen kan användarna rösta på svar som anses vara särskilt användbara.

Google säger:

För att ställa eller svara på en fråga – eller läsa de befintliga frågorna och svaren om en plats – sök bara efter platsen på Google Maps eller Sök och öppna den lokala företagsförteckningen. Rulla sedan ner till avsnittet “Frågor & svar” där du kan lägga till en fråga, svara på någon annans fråga eller rösta på informativa frågor genom att trycka på tummen upp-ikonen. Upprösta frågor och svar visas högst upp i avsnittet så att det mest användbara innehållet är mest tillgängligt.

Företaget fortsätter med att säga att noggrannhet är nyckeln, och information kommer från olika källor för att säkerställa dess riktighet:

För att se till att “Frågor och svar” innehåller så exakt och användbar lokal information som möjligt, kan företagare lägga till vanliga frågor och svar också. Dessutom, när du ställer en fråga om en plats, meddelar vi företagets ägare och andra kunniga användare för att se om de har kunniga svar att bidra med. När din fråga besvaras meddelar vi dig också.

Frågor och svar lanseras över hela världen till Android-versionerna av Google Maps och Search.

Bildkredit: Professor25 / depositionsfoto

0 Shares