Google lanserar Android Jetpack för att påskynda apputvecklingen

0 Shares

Android Jetpack

Google har ett nytt verktyg som är utformat för att hjälpa utvecklare att producera Android-appar snabbare än någonsin. Kallas Android Jetpack, den bygger på supportbiblioteket och har ett starkt fokus på bakåtkompatibilitet.

Android Jetpack bygger också på arkitekturkomponenter, vilket ger utvecklare tillgång till komponenter, verktyg och arkitektonisk vägledning uppdelad i fyra kategorier – arkitektur, grund, användargränssnitt och beteende. Varje komponent tillhandahålls som ett “obundlat” bibliotek som Google säger betyder att du kan “anta varje komponent i din egen hastighet, vid din egen tid”.

Se även:

I huvudsak efterträdaren till Support Library, Android Jetpack borde utveckla en anständig följd – Supportbiblioteket används redan av 99 procent av de appar som finns i Google Play. Det finns Android Studio-integration och Kotlin-support. Jetpack: s obundna karaktär innebär att utvecklare kommer att kunna använda sig av ny funktionalitet i sin app väldigt snabbt – det finns inget behov av att kofoga i ny kod. Google förklarar: “din app kan köras på olika versioner av plattformen eftersom Android Jetpack-komponenter är byggda för att ge sin funktion oberoende av vilken specifik version som helst, vilket ger bakåtkompatibilitet.”

Introduktion till Android Jetpack, säger Google:

Android Jetpack är en uppsättning komponenter, verktyg och arkitektonisk vägledning som gör det snabbt och enkelt att bygga fantastiska Android-appar. Komponenterna kan anpassas individuellt men byggda för att arbeta tillsammans och utnyttja språkfunktionerna i Kotlin som gör dig mer produktiv. Jetpack hanterar tråkiga aktiviteter som bakgrundsuppgifter, navigering och livscykelhantering, så att du kan eliminera pannkodskoden och fokusera på det som gör din app bra. Byggd kring modern designpraxis möjliggör Jetpack-komponenter färre kraschar och mindre minne läckt ut med bakåtkompatibilitet.

Kolla in videon nedan för att se vad Google har att säga om Android Jetpack:

Ta reda på mer på Android Jetpack-sidan.

0 Shares