Google lanserar Family Link-lösning för föräldrakontroll för Android

0 Shares

google-familj-länk

Efter en period av betatestning har Googles nya föräldrakontrollsystem för Android och iOS – Family Link – lanserats för allmänheten. Google säger att funktionen gör “Android bättre för barn och familjer”, och det ger föräldrar kontroll över vad deras barn kan göra.

Funktionen är tillgänglig för alla i USA utan att behöva bjuda in (beta-perioden var endast inbjudan) och Google beskriver verktygen som ett sätt att föra barn och deras föräldrar in i Android-ekosystemet. Den kan användas från en Android-telefon eller en iPhone för att kontrollera barns användning av en Android-enhet.

Se även:

Family Link är en ganska enkel uppsättning verktyg. Själva programvaran är tillgänglig för iOS och Android, men den kan bara användas för att övervaka och placera begränsningar på kompatibla Android-telefoner. För föräldrakontrollerade telefoner som kör Marshmallow är listan över kompatibla enheter ganska liten (Alcatel Dawn, Alcatel Fierce 4, Alcatel Pixi unite, LG K3, LG Stylo 2 Plus, LG X Power, Samsung Galaxy Luna, Samsung Galaxy Tab A och Sony Xperia X), men det fungerar med alla handenheter som kör Nougat 7.0 eller senare. Själva kontrollprogramvaran kan användas på Android-enheter som kör Kit Kat 4.4 och högre, och iPhones som kör iOS9 och högre.

När konton har skapats för barn kan föräldrarna placera sina önskade inställningar, inklusive att begränsa de appar som kan användas och begränsa hur länge en enhet kan användas.

Google lyfter fram tre viktiga funktioner i verktyget:

Hantera appar som ditt barn kan använda: Godkänn eller blockera de appar som ditt barn vill ladda ner från Google Play Butik.

Håll ett öga på skärmtiden: Se hur mycket tid ditt barn spenderar på sina favoritappar med aktivitetsrapporter varje vecka eller månad och ställ in dagliga skärmtidsgränser för sin enhet.

Ställ in sängtid för enheten: Fjärrlåsa ditt barns enhet när det är dags att leka, studera eller sova.

Ta reda på mer på Family Link-webbplatsen.

0 Shares