Google lanserar Podcasts-appen för Android

0 Shares

Google Podcasts

Google har aldrig riktigt visat stort intresse för podcasts – trots deras ålder och popularitet – men i dag förändras detta. Företaget har lanserat en ny Android-app som bara heter Google Podcasts komplett med allestädes närvarande AI för personliga förslag.

Appen finns på 47 språk och ger för närvarande tillgång till en samling på cirka två miljoner podcasts, men det här antalet kommer sannolikt att växa väldigt snabbt. Google skryter med integration med Google Assistant och Google Home, vars största fördel är att kunna starta en podcast på en enhet och fortsätta på en annan.

Se även:

Trots att ha haft så länge att arbeta med appen har Google lämnat Podcasts som en relativt enkel affär; det finns lite i vägen för fina extrafunktioner. Att bläddra och söka efter podcasts du känner och älskar – och upptäcka nya – är otroligt enkelt, och uppspelningskontrollerna är begränsade till att spela paus och hoppa fram och tillbaka 10 sekunder åt gången.

Du kan se vad som trender, men det finns inget alternativ att skapa spellistor; undertexter finns på korten någon gång i framtiden.

I beskrivningen av appen säger Google:

Google Podcasts är ett nytt sätt för Android-användare att upptäcka och lyssna på världens podcasts. Du kan prenumerera på valfri show gratis och ladda ner avsnitt för att lyssna offline. All din lyssnande synkroniseras automatiskt över enheter så att du kan pausa på en enhet och återuppta på en annan med Google Assistant.

Appen är – för närvarande åtminstone – exklusiv för Android, så iPhone-användare måste få sina podcastkorrigeringar tillgodoses någon annanstans.

Du kan ladda ner Google Podcasts gratis från Google Play.

0 Shares