Google lanserar RCS-meddelanden till Android-användare i USA

0 Shares

Google RCS-meddelanden

Utbyggnaden av SMS-efterföljaren pågår nu i USA. Efter att ha tagit RCS (Rich Communication Service) till Storbritannien, Mexiko och Frankrike har Google börjat distribuera det i Amerika.

Flytten kommer när Googles frustration över operatörernas uppenbara ovilja att förbinda sig till RCS kokade över, vilket ledde företaget att ta tjuren vid hornen och börja driva sin egen implementering av standarden.

Se även:

Googles beslutsamhet när det gäller RCS står i tydlig kontrast till Apples uppenbara brist på intresse, men företagets beslut att rulla ut till USA kan sluta tvinga iPhone-tillverkaren att lägga märke till.

Men precis vad betyder ankomsten av RCS för den genomsnittliga personen? Lång historia kort: en bättre upplevelse av meddelanden.

Google säger:

För att göra dina konversationer smidigare har vi arbetat med att uppgradera traditionella SMS-meddelanden med mer användbara chattfunktioner, drivna av RCS (Rich Communication Services). När du och dina vänner meddelar varandra med dessa chattfunktioner kan du chatta via Wi-Fi eller mobildata, skicka och ta emot foton och videor med hög upplösning och se om människor har fått dina senaste meddelanden. Dessutom får du bättre gruppchattar med möjlighet att namnge grupper, lägga till och ta bort personer till och från grupper och se om människor inte har sett de senaste meddelandena.

Produktledningschef Sanaz Ahari fortsätter med att säga:

Chattfunktioner är redan tillgängliga för vissa av dig i Meddelanden, och idag börjar vi i stort sett rulla ut dem i USA. Om du redan har Meddelanden kommer du också att uppmanas att aktivera chattfunktioner under de kommande veckorna. Om du inte har några meddelanden kan du ladda ner det i Play Store. Vi förväntar oss att den här tjänsten är allmänt tillgänglig i USA i slutet av året.

Även om inte alla kommer att vara glada över att behöva använda Googles meddelandeprogram för att dra nytta av RCS, så kommer de att kunna njuta av textmeddelanden som liknar hur saker och ting liknar WhatsApp.

0 Shares