Google lanserar skräppostskydd till Android-meddelanden

0 Shares

Skräppost

Skräppost kan vara något som oftast associeras med e-post, men det är också något som försvårar textmeddelanden. Google försöker göra något åt ​​problemet med en skräppostfunktion för meddelanden på Android.

Det här är en funktion vi lärde oss om tidigare på året och den börjar nu rulla ut till telefoner. För att funktionen ska fungera måste “lite” information om de meddelanden du får skickas till Google – något som det säkert kommer att höja några ögonbryn (och hacklar) bland integritetscentrerade.

Se även:

Som alltid är detta något av en iscensatt utrullning, så det är möjligt att du inte har tillgång till funktionen ännu. Om du gör det kan du komma åt det i Meddelanden genom att trycka på inställningar > Avancerad > Spamskydd där du hittar en enkel aktivera / inaktivera växling.

Du ser också en varning som informerar dig om att vissa meddelandedetaljer kommer att delas med Google om funktionen är aktiverad:

För att upptäcka skräppost skickas viss information om dina meddelanden till Google utan att inkludera det faktiska innehållet eller ditt telefonnummer.

Medan du väntar på att skräppostskydd anländer till din telefon har du fortfarande möjlighet att blockera och rapportera nummer som skickade skräppostmeddelanden.

Bildkredit: woaiss / Shutterstock

0 Shares