Google lanserar Tez i Indien, en ny digital betalningsapp för iOS och Android

0 Shares

google-tez-indien

Som allmänt förväntat har Google presenterat sin nya mobila betaltjänst för Indien. Tjänsten kallas Tez och är Googles första steg i digitala betalningar i Asien.

Tez gör det möjligt för användare att länka sina bankkonton till appen och sedan använda sina telefoner för att göra personliga betalningar och överföringar. Stöd för det statsstödda UPI (Unified Payments Interface) innebär att tjänsten är kompatibel med ett antal större banker. För närvarande är Tez begränsad till Indien, men det verkar finnas planer på att sprida det ytterligare.

Se även:

För hemanvändaren beskriver Google Tez som ett enkelt sätt att betala för dagliga saker: “Skicka pengar hem till din familj, dela upp en middagsräkning med vänner eller betala grannskapets chaiwala. Gör alla betalningar stora eller små, direkt från ditt bankkonto med Tez, Googles nya digitala betalningsapp för Indien. “

Det finns redan stöd från ett antal stora namnpartners, inklusive Dominos och Jet Airways. Google uppmuntrar också handlare att skapa en affärskanal så att de enkelt kan acceptera betalningar med Tez.

Medan tjänsten för närvarande bara lanseras i Indien har Google också registrerat namnet som ett varumärke i Indonesien och Filippinerna, så det är mycket troligt att det är nästa målmarknad.

Mer information finns på Tez webbplats.

Du kan ladda ner Tez från Google Play och App Store.

0 Shares