Google låter Android-användare kontakta räddningstjänster utan verbalt via telefon

0 Shares

Om du någonsin befinner dig i en nödsituation kan du bara ringa 911 för att få hjälp, eller hur? Vanligtvis, men inte alltid. I vissa situationer kanske du inte kan kommunicera muntligt. Gud förbjuder, men tänk om du blir kidnappad och kraftigt munkad av en angripare? Kanske finns en inkräktare i ditt hem och du gömmer dig i en garderob – att ringa 911 kan varna den dåliga personen om din plats. Fan, kanske har du en hjärnincident, som en stroke, som får dig att förlora verbala färdigheter. Som du kan se är det inte alltid så lätt att ringa efter hjälp.

Idag tillkännager Google en lysande ny Android-funktion som säkert kommer att rädda liv. Från och med Pixel-smartphones kommer användarna att kunna inleda ett ljudsamtal till räddningstjänster där telefonen verbalt kommunicerar åt dig. Med andra ord, genom att bara trycka på skärmknapparna får en 911-operatör veta den allmänna karaktären av nödsituationen och din plats. Häftigt, eller hur? Detta bör visa sig vara oumbärligt för dem som befinner sig i en icke-verbal situation.

LÄS OCH: Google firar 100 miljoner filer varje månad genom att introducera nya funktioner

“Att knacka på knapparna” Medicinsk “,” Brand “eller” Polis “under ett nödsamtal förmedlar typen av nödsituation till operatören genom en automatiserad rösttjänst. Den tjänsten fungerar på enheten, vilket innebär att informationen förblir mellan dig och nödsituationen tjänster och tjänsten fungerar oavsett om du har en dataförbindelse eller inte. När du aktiverar tjänsten kan du alltid prata direkt med operatören också, säger Paul Dunlop, produktchef, Google.

Dunlop säger vidare, “Din plats, som kommer från din telefons GPS, delas ofta redan med operatören när du ringer ett 911-samtal. Den här nya funktionen ger liknande platsinformation genom den automatiserade rösttjänsten, tillsammans med den som ringer upp pluskoden, som är ett annat tillförlitligt sätt att hjälpa räddningstjänster att hitta dem exakt. Precis som resten av innehållet som delas med operatören med hjälp av den här funktionen förblir din plats mellan dem och räddningstjänsten. “

Du kan se funktionen i aktion nedan.

Tyvärr, som tidigare nämnts, kommer detta att vara en enda pixelaffär – åtminstone till en början. Google lovar att det kommer till vissa Andra Android-enheter än sina egna. Med det sagt, denna livräddande funktion absolut vana kom till alla Android-telefoner, och det är sorgligt. Jaja. Om du har en Pixel-telefon kan du leta efter funktionen före årets slut.

Fotokredit: Kekyalyaynen / Shutterstock

0 Shares