Google Maps för Android får steg-för-steg-anvisningar för navigering med kollektivtrafik

0 Shares

“Att resa med buss eller tåg är dags för dig att göra ditt bästa musiklyssning, nyhetsläsning och sociala medier … så länge du inte missar ditt stopp. En ny funktion på Google Maps för Android håller dig på rätt spår med avgångstider, ETA och ett meddelande som berättar när du ska överföra eller gå av din buss eller tåg. Och du kan spåra dina framsteg längs vägen precis som du kan i kör-, gång- eller cykelväg, säger Sucheta Kulkarni, teknisk ledare, Google Maps.

Kulkarni säger vidare, “För att kolla in den nya funktionen, gå in på Google Maps. Skriv din destination, välj vägbeskrivning och välj sedan din önskade rutt. Tryck på” Start “-knappen för att komma igång (så kommer du inte att missa din sluta den här gången). “

Det är sant att om människor helt enkelt är medvetna om sin omgivning och uppmärksammar är en sådan funktion onödig. Med det sagt, låt oss vara ärliga folk – rätt eller fel, människor är mycket upptagna nuförtiden, och multitasking när de reser med buss eller tåg är vanligt.

Att missa ett stopp är inte bara irriterande och slöseri med tid, men om du hamnar i ett område med hög kriminalitet kan det också vara farligt. I slutändan bör denna funktion visa sig vara oumbärlig för straphangers. Förhoppningsvis tar Google det till iOS också.

0 Shares