Google Maps har nu ett röstningsalternativ för att planera grupphändelser

0 Shares

Google Maps gruppplanering

Både iOS- och Android-versionerna av Google Maps har fått en uppdatering som kommer att välkomnas av alla som någonsin har kämpat för att ordna en mötesplats eller en matplats med en grupp vänner.

En ny röstningsfunktion gör det enkelt att bedöma åsikter och se vilken plats som är mest populär utan att behöva tillgripa oändliga meddelanden eller argument i gruppchatt. Det är en enkel idé, men en som kan hjälpa till att undvika många heta argument och låta dig fatta ett beslut snabbare.

Se även:

I några enkla steg kan du skapa en kort lista över platser som människor kan ta hänsyn till. Människor är fria att ta bort förslag från listan, och alla som finns kvar läggs upp till omröstning – en enkel idé som skulle hjälpa många grupper av vänner.

Google skriver om den nya funktionen:

Hur bestämmer du dig för ett ställe som din BBQ-entusiastiska bestie, quinoa-älskande syster och wannabe foodie-vän alla kan njuta av utan att bläddra igenom massor av länkar i grupptexter?

Från och med idag kan du använda Google Maps för att enkelt planera vart du ska gå som en grupp. Tryck bara länge på vilken plats som helst för att lägga till den i en kortlista – den lilla flytande bubblan på sidan av skärmen. När du har lagt till platser kan du snabbt dela listan med dina vänner på vilken meddelandeplattform som helst, lägga till eller ta bort ytterligare platser och rösta tillsammans i Google Maps.

Utbyggnaden kan ta ett tag att slutföra, så om du inte ser alternativet kan du vara säker på att den är på väg.

0 Shares