Google meddelar “väntande transaktioner” så att du kan köpa appar och spel med kontanter

0 Shares

Man med kontanter

För enkelhets skull stöder Google Play-butiken köp av appar och spel med olika kredit- och betalkort, PayPal och andra betalningsalternativ. Nu har Google meddelat ett nytt alternativ – väntande transaktioner.

Detta är ett alternativ som är utformat för personer som inte har kort eller bara inte vill använda dem. Det gör att Android-appar och spel – såväl som köp i appar – kan betalas för kontanter och är perfekt för tillväxtmarknader

Se även:

Vi har kanske till stor del flyttat till ett kontantlöst samhälle, men det senaste steget från Google är ett erkännande av att detta inte är fallet för alla eller i alla delar av världen. Fram till nu innebär en oförmåga att betala för appar och spel med kontanter att utvecklare – och därmed Google – har missat en hel del potentiell inkomst. Med “väntande transaktioner” ändras detta.

När han talade på Google I / O Developer-konferensen sa Aurash Mahbod, Director of Engineering på Google:

Vi vet att tillväxtmarknader är ett viktigt tillväxtområde för er alla, och det är därför vi är glada att meddela “väntande transaktioner”. Detta är en ny klass av försenad betalningsform – som kontanter, banköverföring och autogiro.

Så hur fungerar systemet?

Väntande transaktioner ger användarna möjlighet att göra ett köp från Google Play och välja en alternativ betalningsmetod. Detta gör det möjligt för dem att få en betalningskod och transaktionen kan slutföras personligen i en närliggande butik.

När en betalning har gjorts på en plats som en närbutik eller stormarknad kommer appen eller spelet som har köpts upplåst och görs tillgänglig för användaren.

Google har inte sagt exakt när systemet kommer att aktiveras eller i vilka länder det kommer att finnas tillgängligt.

Bildkredit: Vladyslav Trenikhin / Shutterstock

0 Shares