Google Nexus 5 vs Motorola Moto X

0 Shares

Nexus 5, som alla Nexus-enheter innan den, kör den allra senaste lagerversionen av Googles senaste mobila operativsystem. För närvarande är det Android 4.4 KitKat, och vi tror att det är världens bästa smarttelefonoperativsystem. Tack och lov har Moto X också laddat den, direkt ur lådan.

LÄS MER: Android 4.4 KitKat-recension

Till skillnad från andra tillverkare som Samsung och HTC har Motorola för det mesta lämnat vanilj Andorid ensam och räddat oss barmhärtigt från uppblåsthet och tecknade ikoner.

Det finns dock fortfarande några justeringar, och de är alla faktiskt ganska användbara.

Moto X: s mest imponerande festtrick är dess alltid röstigenkänning. Att säga “Ok Google Nu” startar Google Nu, som du sedan kan använda för att söka på din enhet, på nätet, öppna appar och mycket mer, allt utan att behöva lyfta ett enda finger för att röra på skärmen. Imponerande grejer.

Moto X har också aktiva meddelanden som automatiskt blinkar på din skärm efter att det på ett smart sätt fungerar att du tittar på det. Om du skjuter ut den för din ficka eller ger den en knuff på ett bord, visas automatiskt dina meddelanden till exempel, men det finns mer än det.

Om du trycker på ett meddelande visas mer information om det, som ämnesraden och avsändaren av ett e-postmeddelande, och det är mycket trevligare än att gissa om en blinkande lysdiod är en text från din mamma eller om det bara är en annan nigeriansk prins som ber om din bankkonto detaljer.

Nexus 5: s lager Android 4.4 KitKat OS är naturligtvis fantastiskt i sig, och vi gillar det faktum att det har Google Now som en om dess startskärmar, bara ett finger-flick bort.

Nexus 5 kommer också att vara en av de första enheterna som får Googles OS-uppdateringar, vilket är något för otåliga Android-fanatiker att tänka på.

Ändå, för de verkligt användbara tilläggen som Moto X ger till bordet (utan att röra sig med det rena lageret Android ser för mycket ut), ger vi detta till Moto X.

Vinnare: Moto X

0 Shares