Google OnHub svävar, Apple AirPort kraschar

0 Shares

Google OnHub

Vi alla gör misstag. Utmaningen är att känna igen och korrigera dem tillräckligt snabbt. Så kommer inträde: Jag köpte Apple AirPort Time Capsule för att ersätta Google OnHub – vad en dålig beslut.

Min berättelse börjar med en chanssyn på Kinja-erbjudanden för 2 TB Apple WiFi-router som säljs på Amazon för 199 USD; hundra dollar av. Jag beställde den 16 november 2016 och enheten kom två dagar senare. På den tiden hade jag 45 Mbps AT&T Internet (som har förändrats sedan). Placerad på samma plats som OnHub hade varit, cirka 3 meter från mitt skrivbord i samma rum som routern, kom genomströmningen konsekvent in på 15 Mbps, ibland lite mer, mätt av Fast.com eller SpeedTest.Net. Däremot pumpade Googles router trådlöst 40 Mbps eller mer. Ah, ja.

Under den första kvällen genomförde jag upprepade tester, med samma resultat, även när jag ändrade några av AirPort-inställningarna, som trådlös kanal eller 2,4 GHz och 5 GHz-alternativ. Jag kom ihåg en nyhet som hävdade ett stort antal förfalskade Apple-produkter som såldes via Amazon, och jag kollade online för att bekräfta att serienumret var giltigt.

I september 2015 granskade jag OnHub, som fungerade felfritt före och sedan. TP-Link tillverkar den modell jag köpte, men en annan är tillgänglig från ASUS – och det finns också Google WiFi, som kan konfigureras för att skapa ett nätverk med ett omfattande intervall. Den nya, stödjande appen laddade ner till min smartphone tidigare i veckan.

Jag köpte Time Capsule på ett infall för pris som serverar WiFi-router och nätverkslagring med hög kapacitet. Vi har ett par Mac-datorer i Wilcox-hushållet, så Apple-saken vädjade av potentiella kompatibilitetsskäl.

Synd bandbredd blåste igenom genomströmningen. Den 20 november boxade jag upp AirPort för att återvända till Amazon, men med andra tankar planerade jag ytterligare testning – tills rykten ryktade om att Apple upplöste sin trådlösa routerdivision nästa dag. Det förseglade enhetens öde. Jag returnerade den för att vara defekt och fick full återbetalning.

Nyheten förklarade försäljningspriset och lämnade också litet löfte om någon ersättning skulle vara en långvarig, livskraftig produkt. Dessutom älskar jag min OnHub, men ja, vilseledande. Jag har betalat för mina två-timing sätt. Om det finns WiFi-äktenskapsbrott är jag skyldig!

Kanske på grund av semestern, släppandet av Google WiFi, eller båda, rabatterar Amazon brett båda OnHub-routrarna just nu: Mellan $ 144 och $ 147.

BTW, den utvalda bilden placerar min TP-Link-modell mellan två av Wilcox hushålls juldekorationer.

Fotokredit: Joe Wilcox

0 Shares