Google pausar utvecklingen av Allo till förmån för RCS Chat

0 Shares

Googles logotyp

Google har inte haft brist på chatt- och meddelandeverktyg genom åren, och företaget lade bara till ytterligare ett i sin lista. Googles chatt baseras på protokollet RCS (Universal Profile for Rich Communication Services) som man hoppas kommer att lyckas med SMS.

Företaget slår paus på Allo – som först lanserades i slutet av 2016 – för att fokusera resurser på RCS. Google överför “nästan hela” teamet som för närvarande arbetar med Allo till Android-meddelanden som i slutändan kommer att innehålla Chat, en egen RCS-implementering.

Se även:

Det är viktigt att notera att chatt bara är en standard och inte en ny Google-app som sådan. Funktionerna i Chat – i huvudsak Googles eget namn för RCS – kommer att byggas in i Androids eget standardmeddelandeverktyg. Det kommer äntligen att göra det möjligt för Google att konkurrera med iMessage, vilket ger användarna möjlighet att skicka rik kommunikation till personer vars telefoner och bärare stöder standarden, men faller tillbaka till SMS när detta inte är möjligt.

RCS / Chat inkluderar stöd för ett antal meddelandefunktioner som att kunna se när någon skriver, gruppmeddelanden, läskvitton, klistermärken, GIF-sökning och högupplösta foton och videor. Vad den inte stöder är dock kryptering från slut till slut.

Googles planer för chatt avslöjades av Verge som förklarar att tjänsten tillhandahålls av operatörer snarare än Google själv, men Googles tydliga support kommer säkert att bidra till att påskynda antagandet. Det finns redan 55 operatörer och 11 OEM-företag som har sagt att de skulle stödja chatt, liksom Google och Microsoft.

Så vad betyder allt detta för Allo-användare? Medan utvecklingen av appen nu är pausad dödas inte appen i sig – åtminstone inte ännu.

Bildkredit: test / Shutterstock

0 Shares