Om Google var en person skulle det verkligen vara, verkligen i Google Pay just nu, i vägen för de senaste religiösa konvertiterna eller någon som just fick en komplimang från sin crossfit-instruktör. Förutom flera kostnadsfria kampanjer för den förnyade versionen av appen lägger Google till fler och fler funktioner till den regelbundet. Det senaste partiet är mer inbyggt kuponsupport, mer kompatibilitet med betalningar för kollektivtrafik och bättre sökning genom dina inköp.

De av er som använder Safeway som din primära livsmedelsbutik kanske vill kolla in butikens nya anpassade sökpost i Google Pay. Veckotidningsannonsen för din närliggande Safeway-butik visas nu i Pay-sökresultaten, på samma sätt som Targets erbjudanden har ett tag nu. Du kan ställa in din plats manuellt med postnummer eller bara använda telefonens sensorer och spara dina favorit erbjudanden för att dra upp när du handlar.

Google Pay lägger också till betalningar för kollektivtrafik för två stora tunnelbanor. Ryttare i Chicago och San Francisco kommer att kunna betala biljettpriser via Google Pay på sin telefon och fylla på förbetalda saldon i appen. Exakt när den här funktionen kommer att lanseras specificerades inte i Googles blogginlägg, men systemet är redan igång i 80 städer i USA, Storbritannien, Kanada, Indien, Japan, Ryssland, Singapore och Ukraina.

Google vill också betona att dess sökverktyg nu kan acceptera mer allmänna villkor för att söka igenom dina tidigare inköp. En fråga om “mat” hittar till exempel dina betalningar till olika restauranger och snabbmatställen. Detta verkar vara live för alla, ingen uppdatering krävs.

Google Pay: Ett säkert och användbart sätt att hantera pengar
Google Pay: Ett säkert och användbart sätt att hantera pengar