Google Pixel 2-recension: Ett programvarukraftverk med den bästa kameran

0 Shares

Återigen är det svårt att veta om Pixel 2s supersnabba prestanda beror på hårdvara eller programvara, eller mer sannolikt kombinationen av de två. Men det är definitivt en mycket snabb telefon.

Inuti det finns en Qualcomm Snapdragon 835-processor, plus 4 GB RAM. Med den inställningen skulle du förvänta dig att den skulle flyga, och det gör det vederbörligen. Det finns ingen antydan till avmattning någonstans. Faktum är att det är så snabbt att det förvirrade mig några gånger, mina ögon (och hjärna) var inte tillräckligt snabba för att registrera att det redan hade gjort vad jag hade bett om det.

Fingeravtryckssensorn på baksidan är lika snabb och gör sin sak lika snabbt som vad jag har använt. Med det sagt vill jag fortfarande ha det runt framsidan. Jag har till exempel regelbundet att min telefon är platt bredvid mig medan jag arbetar, och det är ont att behöva plocka upp den för att låsa upp den. Dessutom verkar jag ha en vana att knacka på den i en något fel vinkel, vilket leder till att telefonen regelbundet säger att jag ska försöka igen.

Annars är det dock bra. Multitasking gör aldrig den här telefonen, spel går smidigt och VR genom Googles Daydream View-headset är sömlöst. Apples nya A11 Bionic-chip är snabbare än 835 i benchmarking, och iOS är inte heller slum. Men om iPhone X är snabbare än den här inställningen kommer skillnaden mellan de två att vara meningslös i den verkliga världen.

Batteriets livslängd är inte riktigt så fantastiskt, men det är inte heller dåligt. Du får en hel dag från 2700 mAh-batteriet, men förmodligen inte mer. Jag lade den genom sina steg under mina fyra hela dagar med att testa telefonen och laddade den helt fyra gånger under den perioden. Varje laddning gav mig cirka 16 timmars användning, vilket är tillräckligt för att du ska få igenom den genomsnittliga dagen. Vissa aktiviteter, inklusive kameran och VR, dränerade den snabbare än andra, men Pixel 2: s snabbladdningsteknologi får tillbaka upp till 30% med bara en 15-minuters burst och upp till full kapacitet på inte mycket mer än en timme.

Det är också värt att notera att den tappar väldigt lite laddning när den inte används över natten, även med den alltid på skärmen: bara cirka 1-2% per timme.

Om Pixel 2s prestanda är utmärkt och batterilivslängden anständig, så får den bara en “adekvat” för lagring. Du får 64 GB eller 128 GB inbyggt utrymme, men inget alternativ att lägga till mer via SD-kort som du kan på de flesta andra Androider. Vad du får är gratis, obegränsat utrymme för foton och videor i Google Foto – och med full upplösning för att starta. Vilket, med tanke på att du definitivt vill ta massor av foton med den här telefonen, kommer att gå något för att kompensera för bristen på utbyggbar lagring.

0 Shares