Google Pixel 4 är så fantastiskt [Review]

0 Shares

Jag är en Apple iPhone-användare – en ganska nöjd med det. Mer specifikt är min vanliga dagliga smartphone iPhone 8 Plus. Varför har jag inte uppgraderat till en nyare modell? Tja, jag ville inte ge upp Touch ID-fingeravtrycksläsaren, och jag är inte ett fan av hacket. För att inte nämna, iPhone 8 Plus är en fantastisk enhet som fortfarande får uppdateringar. Och så har jag satt på sidan och väntat på att Apple skulle övertyga mig om att uppgradera – företaget har ännu inte gjort det.

När jag fick möjlighet att testa Googles Pixel 4-smartphone var jag upphetsad, men också ganska bekymrad. Medan jag var glad att Pixel 4 inte hade ett hack, var jag orolig för att det inte hade en fingeravtrycksläsare. Den mer uppenbara frågan var dock operativsystemet – att flytta från iPhone 8 Plus till Pixel 4 skulle vara ganska kulturchocken.

Specifikationer (som testat)

Processor: Qualcomm Snapdragon 855 RAM: 6 GB LPDDR4x Lagring: 64 GB Bildskärm: 5,7-tums FHD + OLED vid 444 ppi, Corning Gorilla Glass 5 Batteri: 2800 mAh Framkamera: 8 MP Bakre kamera: 12,2 MP vanlig, 16 MP telefoto Trådlöst: Wi-Fi 2,4 GHz + 5 GHz 802.11 a / b / g / n / ac 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0 + LE Mått: 68,8 x 147,1 x 8,2 mm Vikt: 162 g

Unboxing

Intryck

Första saker först, låt oss prata om Pixel 4: s utseende. Det är helt vackert. IPhone 11 Pro, i jämförelse, är arg ful. Apples tri-kamera-design är chockerande oattraktiv, medan Googles fyrkantiga design med dubbla kameror är mycket mer tilltalande. Modellen jag har testat är “Oh So Orange” -färgen, och den är så snyggare än någon färg som Apple erbjuder. Det är inte heller din typiska apelsin – det är nästan som “korall”. Det är ganska vackert.

Medan Pixel 4 inte har ett hack, har det några ganska stora ramar. Toppen av enheten har en enorm “panna”, vilket är nödvändigt för radarfunktionaliteten (mer om det senare). “Hakan” är också lite stor, men inte lika stor som den övre ramen. Ärligt talat stör dessa ramar mig inte det minsta – jag föredrar mycket att ha en normal rektangulär skärm. I slutändan ser telefonen vacker och modern ut, och den håller sin egen bland alla Android-flaggskepp.

LÄS OCH: Google delar de bästa Halloween-dräkterna från 2019 baserat på sökning

Smarttelefonen stöder Qi trådlös laddning, vilket är ganska mycket ett måste idag. Men den har också trådbunden 18W snabb laddning med sin USB-C-port. Och ja, en sådan laddare kommer i lådan. Du kan också ansluta ett USB-C-flashminne för att flytta filer, men tyvärr finns det ingen micro SD-kortplats. SIM-kortfacket är bokstavligen bara för simen – det finns inget sätt att rimligt utöka lagring. Tack vare molnet stör det mig inte – även med bara 64 GB lagringsutrymme (du kan också välja en 128 GB-variant av Pixel 4).

När jag väl var inloggad på mitt Google-konto var det dags att börja använda Pixel 4. Det första jag märkte var hur bra 90Hz-skärmen är. 5,7-tums OLED-skärmen är så smidig med den höga uppdateringsfrekvensen. Jag vet vad du tänker – tappar inte den 90Hz uppdateringen batteriet? Ja, men Google har tänkt på det – uppdateringshastigheten kommer att sänkas när det inte behövs. Oavsett om du tittar på videor eller tittar på foton är Pixel 4-skärmen en absolut glädje.

På tal om mediekonsumtion har Pixel 4 också gediget ljud. Telefonen har stereohögtalare – på botten och på toppen. Om du håller telefonen horisontellt kan du uppleva äkta stereoljud. Det finns inget ljuduttag på 3 mm, så om du behöver hörlurar kan du antingen använda Bluetooth- eller USB-C-varianter.

LÄS OCH: Nest Mini levereras med en uppgraderad Google Assistant

Som tidigare nämnts har Pixel 4 radarteknik. Kallas “Motion Sense”, det skannar i huvudsak miljön runt telefonen och väntar på att en hand ska interagera med den. När du till exempel tar upp telefonen från ett bord väcker radaren den så att du omedelbart kan blicka och låsa upp med ditt ansikte. Den aspekten av radarsensorn är fantastisk.

Tyvärr är allt inte bra med radarfunktionen. Google hypade verkligen med hjälp av handgester med radaren för att göra saker som att byta spår (fram och tillbaka) när du spelar musik. Tyvärr är detta mycket hit eller miss. Jag försökte upphetsat visa det för vänner och familj, bara för att få det att misslyckas konsekvent.

I grund och botten skulle jag med glädje säga “kolla in det här” till människor, svepa min hand i luften över telefonen och få det att fungera mindre än 50 procent av tiden. Människor var inte imponerade. Jag hoppas att Google kan förbättra detta med en framtida programuppdatering, för nu är det för inkonsekvent för att jag ska bry mig om det.

En funktion som är väldigt cool är dock rösttranskriberingsappen på enheten. Där den här funktionen verkligen kommer att lysa är inom affärer och utbildning. Gud, jag önskar att jag hade det här när jag gick på college! Tänk dig att spela in din professors föreläsning och låta allt ljud konverteras till sökbar text. Bäst av allt behöver du inte ens en internetanslutning för att den ska fungera – transkriberingen sker på enheten.

Eftersom det här är en Pixel-telefon undrar du förmodligen kameran. Jag är glad att kunna rapportera att det är fantastiskt. Det tar fantastiska foton i både vanligt och svagt ljus och det finns massor av inställningar att justera för att få den perfekta bilden. Förmågan att se effekterna av HDR på skärmen innan du tar bilden är en spelväxlare.

De säger att den bästa kameran är den du har, och ja, det är lite av en kliché, men med Pixel 4 i fickan kan du vara säker på att du kommer att ta vackra bilder. Lämna DSLR hemma. Teleobjektivet fungerar bra, och jag befann mig aldrig att önska en vidvinkelobjektiv.

LÄS OCH: Googles Stadia-spelströmningstjänst startar den 19 november

Tyvärr för vissa kan Pixel 4 inte spela in video i 4K60. Istället är UHD-video begränsad till 30 bilder per sekund. För mig personligen bryr jag mig inte om detta – 4K60-filer är för stora och intensiva att arbeta med. De äter helt enkelt upp för mycket lagringsutrymme och beskattar din redigeringsdator. Tack och lov kan Pixel 4 spela in 1080p vid 60 fps – den söta fläcken.

Tack vare funktionen Night Sight kan den också ta fantastiska bilder utan ljus. Pixel 4 är min första upplevelse med Night Sight-funktionen, och även om det är coolt är det inte särskilt nödvändigt. Jag hamnar sällan på att ta bilder på natten med brist på ljus normalt, så jag gjorde det bara för att testa funktionen. Medan det fungerar är det smärtsamt långsamt och får dig att “hålla stilla”. Det är kul, men lite gimmicky.

Vad som överraskande har glatt mig är ansiktslåsning. Jag var rädd för att det skulle vara opålitligt och fick mig att använda min stift när den misslyckades. Jag är glad att kunna rapportera att det fungerar ganska mycket felfritt. Under normala förhållanden, inklusive på natten, känner det mig utan att misslyckas. Den enda gången jag stubbar det var när jag hade solglasögon snarare än mina vanliga glasögon. För det var jag tvungen att lyfta nyanser eller använda en stift. Jag är så imponerad av ansiktslåsning att jag inte ens vill ha en fingeravtrycksläsare.

LÄS OCH: New York Times tar äntligen NYT Cooking-appen till Android

Batteriets livslängd är acceptabel, men inte bra. Tro det eller ej, min nästan 2 år gamla iPhone 8 Plus med ett försämrat batteri räcker längre än en ny ur lådan Pixel 4. Missförstå mig inte, Pixel 4 kan hålla mig en hel arbetsdag, men iPhone bortskämde mig, eftersom det kan vara betydligt längre. Pixel 4 XL har ett större batteri (3700mAh vs 2800mAh), så det kan gå bättre.

Min stora inlärningskurva var dock Android-operativsystemet. Medan jag anser mig vara mycket skicklig i Googles mobila operativsystem tog gesterna i Android 10 lite att vänja sig vid. Först stängde jag av den, istället aktiverade jag virtuella navigeringsknappar längst ner på skärmen. Senare tvingade jag mig själv att använda gesterna, och nu älskar jag dem. Android 10 kör smörjande snabbt som tack tack vare Snapdragon 855-processor och 6 GB RAM.

LÄS OCH: Google Maps erbjuder röstvägledning för personer med nedsatt syn

Tyvärr stötte jag på ett par buggar. Vid ett tillfälle, när du byter tapet – en mycket grundläggande sak – frös telefonen och startade om. Detta gjorde mig väldigt nervös för stabiliteten i Android 10, men det hände aldrig igen (slå på trä). Den andra gången, när Apple Music öppnade, började skärmen blinka som ett stroboskopljus. Att stänga programmet slutade blinka, och igen hände det aldrig igen. I slutändan har dessa hicka åt sidan, Android 10 har visat sig vara stabil och pålitlig.

Vad mer irriterar mig med Pixel 4? Bristen på 802.11ax (Wi-Fi 6) är stor. Det är sant att inte många har en router med den nya standarden, men om du förväntar dig att äga Pixel 4 i några år kan du hitta dig själv som önskar att telefonen hade den. Helvete, de senaste iPhone-smartphonesna har Wi-Fi 6.

Jag är också lite upprörd över att Pixel 4 inte kommer med obegränsad säkerhetskopiering av molnfoto i full upplösning. Titta, jag vet att gratis molnlagring inte är hållbart, men det är något som Pixel-fans har förväntat sig och litar på. Det skulle vara trevligt att ha, även om det bara är för första året.

Slutsats

Så, gillar jag Pixel 4? Mycket så. Jag kan faktiskt se mig själv eventuellt byta från iPhone för Googles senaste smartphone. Google Assistant är så mycket bättre än Siri – det är inte ens en tävling. Det är ganska snyggt att du kan kalla till assistenten genom att klämma på Pixel 4 också. Jag älskar absolut den mindre storleken jämfört med XL-varianten – jag föreslår att jag håller båda innan jag bestämmer mig. Den 5,7-tums skärmen är mycket stor och känns inte skrymmande i min ficka. Jag vill verkligen inte ha en telefon som är större än den här.

Oh So Orange-färgen är ett måste om du kan få den, men eftersom den är begränsad kan du behöva slå dig ner i svart eller vitt. Sanningen berättas, men med ett fodral på Pixel 4 kan jag inte se bakfärgen alls. Med andra ord, om du inte kan bli orange är det inte världens ände.

LÄS OCH: Google Play Pass är Netflix med Android-appar och -spel

Ditt verkliga beslut kommer att vara om du ska få 64 GB eller 128 GB-modellen. Det extra lagringsutrymmet kostar bara 100 dollar mer, så om du tror att du kommer att behöva det borde du förmodligen spendera pengarna. Mig? Jag är en mycket tung molnlagringsanvändare, så 64 GB är bra för mig. Du kanske också är okej med den mindre lagringsvarianten, så du bör beräkna dina behov om pengarna är snäva.

I slutändan rekommenderar jag starkt Pixel 4 till de som vill ha Android. Du kommer att få OS-uppdateringar och säkerhetsuppdateringar i tid från Google, och startpriset på $ 799 är inte orimligt. Den är välgjord, vacker och har en klassledande kamera. Om du absolut inte måste ha iOS är Pixel 4 det de Android-telefon att få – det friggin ‘regler!

0 Shares