Google Pixel 4a gör OnePlus Nord irrelevant – om du inte bryr dig om 5G

0 Shares

Om du är en hardcore Android-fan bör du köpa en Pixel. Googles telefoner kanske inte alltid har de bästa specifikationerna, men de erbjuder den renaste upplevelsen. De är det enda sättet att verkligen uppleva Android som Google avser det, inklusive snabba OS-uppdateringar. De är fria från uppblåsthet, olåsta och ofta mycket prisvärda. Bäst av allt, de erbjuder en anmärkningsvärd fotograferingsupplevelse.

Idag tillkännager Google officiellt den efterlängtade Pixel 4a. Det är inte en flaggskeppsenhet, men med ett pris på $ 349 är Android 10-smarttelefonen ett fantastiskt värde – så länge du inte bryr dig om 5G.

Saken är att vi är på väg att 5G verkligen betyder något, eftersom cellleverantörer och smarttelefontillverkare i allt högre grad antar den nya standarden. Apple bör släppa 5G iPhone-enheter före årets slut. Helvete, OnePlus Nord ser ut att vara ett stort värde för en enhet med 5G, men tyvärr kan den för närvarande inte tas i USA. Den har en bättre skärm än Pixel 4a tack vare sin 90Hz uppdatering, men den är också dyrare.

Och så gör Pixel 4a till stor del Nord irrelevant för dem som inte bryr sig om 5G – särskilt amerikaner. När allt kommer omkring, om du bor i ett område utan 5G-täckning, spelar det ingen roll att Pixel 4a saknar en sådan radio. Med detta sagt lovar Google en 5G-variant av 4a på hösten för 499 $. Sökjätten säger också att den kommande Pixel 5 också kommer att vara 5G-aktiverad.

“Med samma otroliga kameraupplevelser från Pixel 4 och en nydesignad hålslagningsdesign ger Pixel 4a samma funktioner som har hjälpt miljontals Pixelägare att ta fantastiska bilder. HDR + med dubbla exponeringskontroller, Porträttläge, Top Shot, Night Sight med astrofotografi och smält videostabilisering – de är alla där, säger Google.

Sökjätten säger också: “Förutom funktioner som Recorder, som nu ansluter till Google Docs för att sömlöst spara och dela transkriptioner och inspelningar (endast engelska), kommer Pixel 4a att innehålla användbara upplevelser som appen Personal Safety för nödmeddelanden i realtid och bilkraschdetektering. Pixel 4a har också Live Caption, som ger textning i realtid (endast engelska) för ditt video- och ljudinnehåll. “

Men tillräckligt om att Pixel 4a saknar 5G; låt oss prata om vad det gör ha. Den prisvärda smarttelefonen har en 5,8-tums OLED-skärm, drivs av den respektabla Qualcomm Snapdragon 730G-processorn och har imponerande 6 GB RAM-minne. Den levereras med ett 3140 mAh-batteri, 12,2mp bakre kamera och 8mp front shooter.

Tro det eller ej, trots priset på 349 $ får du till och med 128 GB lagringsutrymme ombord som standard! Och ja, den har ett 3,5 mm hörlursuttag.

Om du vill ha Pixel 4a kan du förbeställa den direkt här. Det kommer att börja levereras den 20 augusti. Det finns bara i matt svart – tyvärr finns det inga andra färger, men Google säljer färgade tygfodral för att granera upp det lite.

0 Shares