Google Pixel-försäljningen är fortfarande ingen match för iPhone, Galaxy S-serien

0 Shares

Google Pixel 2 XL

Google har stora förhoppningar för Pixel-linjen. Dess smartphones konkurrerar mot det bästa marknaden har att erbjuda, med avancerad hårdvara, vanilj Android och, till skillnad från många av sina droid-toting syskon, tre års stöd. Men konsumenterna är (ännu) inte förälskade i dem.

Enligt IDC skickade Google 3,9 miljoner Pixel-smartphones förra året, vilket inte är mycket när man tänker på hur många tiotals miljoner enheter de stora spelarna levererar i ett enda kvartal.

Pixel-serien debuterade 2016 och fick en uppdatering i slutet av förra året, vilket gav oss Pixel 2 och Pixel 2 XL, så det är ett relativt nytt varumärke jämfört med iPhone och Galaxy S. Dess tillgänglighet är också begränsad till en handfull marknader.

(Du kanske kanske kan köpa en Pixel 2 eller Pixel 2 XL via icke-Google-kanaler, men det är inte garanterat att Google kommer att tjäna en sådan enhet.)

Francisco Jeronimo, IDC: s forskningsdirektör som avslöjade figuren ovan, noterade att försändelser faktiskt har fördubblats, men som The Verge’s Vlad Savov påpekar är det fortfarande mindre än de iPhones som såldes på en vecka.

Som antyds ovan kan Google ha större framgång när det gäller att locka konsumenter genom att utöka tillgängligheten av Pixel-linjen. En stor marknadsföring skulle definitivt hjälpa till, och det skulle också distribution via stora operatörer.

0 Shares