Google Pixel-recension

0 Shares

Bortsett från kameran är det andra som Googles Pixel påstår sig vara bättre än någon annan på Android. För uppenbarligen. Till att börja med är det den första telefonen som körs på outspädd Android 7.1 Nougat, och den kommer också med Google Assistant bakad. Assistent är Googles nya konstgjort intelligenta hjälpare: i huvudsak en uppgraderad version av befintlig Google Now och en konkurrent till Apples Siri och Amazons Alexa . Precis som Google Nu använder du det genom att säga orden ‘OK Google’ och sedan ställa en fråga, vid vilken tidpunkt Pixel svarar med det du vill veta. Tja, för det mesta.

I praktiken är det skickligt att svara på samma grundläggande frågor och kommandon som du redan skulle kunna skjuta mot Google Now, som “Kommer det att regna idag?”, “Ställ ett larm klockan 7” och “Vad är huvudstaden i Malaysia?”. Det kommer också att göra några mer komplexa saker, som att berätta när din nästa flygning är och att visa bilder baserat på deras geografiskt märkta plats. Återigen kan du redan göra det i Google Nu.

Vad är nytt då? I ett ord: sammanhang. Fråga “OK Google, var är närmaste kafé?” så får du ett urval kort som visar olika restauranger och deras användarrecensioner. Säg, “OK Google, var är det bra att äta här?” och du får en länk till sidan “Bästa restauranger nära mig” på TripAdvisor. Så Google Assistant litar på att du talar på ett bestämt sätt och kommer att kämpa med mer konversationsspråk. Det saknar också möjligheten att boka lunch själv genom OpenTable, en funktion som för närvarande är begränsad till Nougat-användare i USA.

Annars är dess trivia-färdigheter inte så skarpa. Fråga “Vem kommer att bli USA: s nästa president?” och du får en nyhetshistoria. Fråga “Vem är de nominerade till USA: s president?” och du får en Wikipedia-sida. Ingen av dessa är särskilt övertygande svar.

I slutändan är Google Assistant bra om du känner till dess begränsningar, men det är inte en mördare-funktion. Jag menar, köpte någon faktiskt en iPhone 4S för att få tag på Siri?

0 Shares