Google Play berättar nu hur mycket utrymme du har kvar på din telefon

0 Shares

Google Play lagringsindikator

Med så många appar och spel tillgängliga i Google Play är det lätt att bli lurad och fylla upp din telefon. Du kan använda Inställningar för att hålla reda på hur mycket utrymme du har kvar, men nu har Google gjort det möjligt att övervaka ledigt utrymme från Play Store.

En ny lagringsindikator låter dig övervaka mängden lagringsutrymme du har tillgängligt, så att du enkelt kan se om du ska ha plats för att ladda ner mer från butiken – och också för att göra plats för de appar du desperat vill installera .

Se även:

Förutom att visa dig hur mycket utrymme du har kvar, fungerar den nya indikatorn också som en praktisk genväg till “Free “utrymme” -alternativ. Om du får reda på att din telefon saknar några megabyte – eller gigabyte – utrymme kan du enkelt få en tydlig utgång.

Som rapporterats av Droidlife sågs funktionen av Reddit-användare och den rullar ut till Android-användare just nu.

Du kan se lagringsutrymmeindikatorn genom att gå till Min app och spel i Google Play och sveper till Installerad sektion. Procentfältet ska vara synligt högst upp på skärmen. Om du trycker på den tas du till Free upp utrymme där du kan rensa bort oanvända objekt för att kräva tillbaka från lagring.

0 Shares