Google Play marknadsför nu appar som kraschar mindre och ger bättre batteritid

0 Shares

Android-telefon-bug

Det finns många mätvärden för att mäta hur bra en app är, och Google börjar använda några fler när det rankar Android-appar och spel i Play Store. Den senaste app-rankningsalgoritmen tar nu hänsyn till appstabilitet, prestanda och batterianvändning.

Förutom att förbättra relevansen av listor för personer som laddar ner appar använder Google också denna ändring för att driva utvecklare att förbättra sina appar.

Google föreslår att utvecklare använder information från Android Vitals-instrumentpanelen – sammanslagningsdata från användare som har valt att dela information om appprestanda – för att identifiera problem med sina appar så att de kan hanteras. Appar som fungerar bra och kraschar mindre är mer benägna att visas i sökresultaten.

Skriva på Android Developers-bloggen säger Google Play-produktchef Andrew Ahn:

Människor tycker om att använda appar och spel som uppfyller deras prestations- och kvalitetsförväntningar. Överdriven batterianvändning, långsamma återgivningstider och kraschar kan å andra sidan vara en källa till frustration. I en intern analys av apprecensioner på Google Play märkte vi faktiskt att hälften av 1-stjärniga recensioner nämnde appstabilitet. Utvecklare som fokuserar på appkvalitet kan se förbättringar i deras betyg och i slutändan deras lagring och intäktsgenerering.

Som en del av vårt fortsatta försök att leverera bästa möjliga Google Play-upplevelse har vi nyligen förbättrat våra sök- och upptäcktsalgoritmer för att återspegla appkvaliteten. Detta resulterar i att appar av högre kvalitet dyker upp i Play Butik mer än liknande appar av lägre kvalitet (t.ex. appar som visar mer frekventa kraschar). Förändringen har haft en positiv inverkan på engagemanget – vi har sett att folk fortsätter att använda appar av högre kvalitet mer och avinstallerar dem mindre.

Google säger att den nya algoritmen inte bara kommer att påverka sökresultat utan också app-diagram, och att den kommer att fortsätta rulla ut under de kommande veckorna.

0 Shares