Google Play Pass är Netflix med Android-appar och -spel

0 Shares

Apple lanserade nyligen sin Arcade-tjänst – ett månatligt spelabonnemang för iOS. För bara 4,99 USD per månad får du tillgång till en massa titlar utan annonser eller köp i appen. Den första månaden är gratis, så jag har testat den på min iPhone 8 Plus. Vet du vad? Det är bara OK – inte bra. Många av spelen är skräp som jag inte skulle ha köpt i första hand. Med andra ord, medan $ 5 i månaden verkar som en bra affär, måste du faktiskt hitta värde i spelen för att det ska vara värt.

Idag lanserar Google sin version av Apple Arcade, och det verkar som en mycket bättre affär. Medan den kostar samma $ 4,99 per månad, och även spel ingår, ger den också tillgång till något som Arcade inte gör – applikationer. Uppriktigt sagt, som vuxen är en buffé med produktivitetsappar mer intressant för mig än en samling mobilspel. Att ha båda är dock riktigt coolt, men jag hoppas att Apple följer Googles ledning.

“Play Pass är en ny prenumerationstjänst som ger dig tillgång till mer än 350 appar och spel som är helt upplåsta – allt gratis från annonser, köp i appen och förskottsbetalningar. Play Pass erbjuder en högkvalitativ, samlad titelsamling från Stardew Valley till Risk, och Facetune till AccuWeather, med nya appar och spel som läggs till varje månad. Play Pass kommer till Android-enheter i USA den här veckan, och vi kommer snart till ytterligare länder. Du kan komma igång med en 10-dagars gratis testperiod och prenumerera på bara 4,99 USD / månad, säger Austin Shoemaker, Group Product Manager, Google Play.

Shoemaker säger vidare: “Precis som Google Play Family Library kan familjechefer dela sitt Play Pass-abonnemang med upp till fem andra familjemedlemmar. Varje familjemedlem kan komma åt Play Pass individuellt, så din upplevelse påverkas inte av vad andra laddar ner. Play Pass har också ett stort urval av familjevänligt innehåll – från Toca Boca-klassiker till My Town-serien – så att hela familjen kan njuta. “

Medan 4,99 dollar per månad låter som en hel del på egen hand, erbjuder Google en begränsad kampanj där du kan betala bara 1,99 dollar per månad för det första året. Tänk på det ett ögonblick – för mindre än en kopp kaffe varje månad kan du få tillgång till otaliga spel och appar. Om du är en Android-användare är det här ingen idé. Apple bör ta anteckningar, eftersom Arcade ser ut som en mycket dålig affär i jämförelse.

Om du vill prova Google Play Pass kan du registrera dig från Play Store genom att trycka på menyikonen och välja “Play Pass”. Företaget rullar ut det till USA den här veckan, så om du inte ser alternativet ännu, var bara tålmodig – det kommer att dyka upp så småningom. Om du befinner dig i ett annat land än USA har du tur – för nu. Sökjätten säger bara att den snart kommer till fler länder.

Bildkredit: lassedesignen / Shutterstock

0 Shares