Google Play Protect-varumärke som ska läggas till certifierade Android-enheter

0 Shares

certifierade Android-enheter

Google Play Protect är företagets senaste försök att förhindra att Android-användare luras till att installera skadlig programvara eller osäkra appar. Som en förlängning av detta introducerar Google ett branding-program som ser Google Play Protect-logotypen läggas till certifierade Android-enheter.

Certifieringen av Android-telefoner och surfplattor är inte ett nytt koncept – det är något som Google har gjort ett tag. Men det nya märket på förpackningar hjälper köpare att identifiera enheter som Google har godkänt, och det bör också uppmuntra fler tillverkare att skicka in sin hårdvara för certifiering.

Ingenting om själva certifieringsprogrammet förändras: det ger bara tillverkarna chansen att tjäna en logotyp genom att följa kompatibilitetsstandarder, samt att endast förinstallera verifierade appar. Genom att introducera logotypen i förpackningen kan Google göra det klart för kunderna att mer görs för att säkerställa säkerheten.

Meddelandet om förpackningslogotypen gjordes på Google India-bloggen, men det är något som kommer att gälla över hela världen:

Google tillhandahåller certifiering för Android-enheter för att säkerställa att användare får säkra och stabila upplevelser. Vi arbetar med tillverkare över hela världen för att köra hundratals kompatibilitetstester som säkerställer att enheter följer Androids säkerhets- och behörighetsmodell. Dessa tester bekräftar också att Google-appar som är förinstallerade på enheter är giltiga och att appar från Play Store kan fungera som avsett.

Certifierade enheter levereras också med Google Play Protect out-of-the-box, vilket ger användarna en uppsättning säkerhetsfunktioner som inkluderar automatisk enhetsskanning efter skadlig kod. Detta ger grundskydd mot skadlig kod, integritetshackar och mer.

Idag erbjuder hundratals licensierade tillverkare en fantastisk upplevelse genom att få sina enheter certifierade. Du hittar listan över våra partners här. Och när du handlar efter en ny Android-telefon eller surfplatta, rekommenderar vi att du be om en certifierad enhet eller letar efter Google Play Protect-logotypen på lådan för att se till att den ger fördelarna med certifiering och ytterligare lager av säkerhet som tillhandahålls av Play Protect.

Det finns mer information på den nya sidan Certifierade Android-enheter.

0 Shares