Google Play visar varning för alla som söker efter Fortnite APK-filer

0 Shares

Fortnite-logotyp

Ankomsten av Fortnite på Android har inte bara väntats ivrigt utan också genomsyrad av kontroverser. Förutom att göra spelet till ett Samsung exklusivt (i några dagar, i alla fall), beslutade Epic Games att kringgå Google Play och vara värd för APK-nedladdningar på sina egna servrar.

Men detta kommer inte att hindra människor som letar efter Fortnite i Play Store. Google är väl medveten om detta och att det finns potential för falska, bluffappar att visas, vilket lurar användare att ladda ner något skadligt. Som sådan vidtar företaget åtgärder och visar en varning till alla som söker efter Fortnite i Google Play.

Se även:

Gör en sökning efter Fortnite i Googles appbutik och du hälsas av ett meddelande som säger “Fortnite Battle Royale av Epic Games, Inc är inte tillgängligt på Google Play”. Sökare rekommenderas också att Fortnite-rival PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) är tillgänglig för nedladdning.

Det är svårt att föreställa sig att bedragare inte försöker släppa falska Fortnite-appar till Google Play – liksom falska guider, genomgångar och liknande – och det är tydligt att Google är angelägen om att stoppa människor som blir offer för sådana förfalskningar. Naturligtvis har företaget åtgärder på plats som ska stoppa falska versioner av appar som tar sig till butiken – eller åtminstone få bort dem snabbt – men vi har gång på gång sett att dessa åtgärder misslyckas och därmed riskerar Android-användare.

Fortnite-varning i Google Play

Varningen som Google har valt att sätta in kommer inte att lösa det falska appproblemet över natten, men det är ett viktigt steg i rätt riktning och ett som kan hjälpa till att skydda människor.

Bildkredit: Rokas Tenys / Shutterstock

0 Shares