Google presenterar Chrome User Experience Report så att utvecklare kan se hur besökare använder webbplatser

0 Shares

Om du någonsin har undrat vad som händer med data som Google samlar in via Chrome, ger dagens tillkännagivande dig något av en idé. Den nyligen avtäckta rapporten för användarupplevelse för Chrome är en samling data från användare som har valt att rapportera användningsstatistik, idén är att utvecklare kommer att kunna se hur användare upplever de webbplatser de besöker.

Google lanserade det nya verktyget vid Chrome Dev Summit 2017 i San Francisco, och samtidigt tillkännagav också Trusted Web Activity. Detta är i grunden ett sätt att tillhandahålla appliknande beteende i Chrome för att skapa en mer sammanhängande upplevelse.

Google förklarar att Chrome User Data Report ger “inblick i jämförelser med andra webbplatser [and] trender för makroanvändarupplevelse över hela webben. “Den ursprungliga datasetet är uppbyggt av 10 000 prover, med fokus på att ladda mätvärden. I framtiden kommer mätvärdena att utvidgas till andra områden så det kommer att vara mer användbart för utvecklare som vill förbättra sina webbplatser .

Tillkännagav lanseringen av Chrome User Experience Report, säger Google:

Genom att fråga datauppsättningen kan utvecklare förstå hur riktiga Chrome-användare upplever nätet från den olika uppsättningen hårdvara, programvara och nätverk de använder i naturen. Att analysera många ursprung på webben hjälper webbplatsutvecklare och webbgemenskapen att förstå var de mår bra, identifiera områden som kan förbättras och observera framsteg i användarupplevelsen över tiden.

Du kan läsa mer på sidan Chrome User Experience Report.

Betrodda webbaktiviteter kommer snart till utvecklar- och kanarieföretagets Chrome-versioner och upplevelsen “app-in-a-browser-tab” kommer också till andra webbläsare tack vare API: er i Android-supportbiblioteket.

Bildkredit: tanuha2001 / Shutterstock

0 Shares