Google presenterar sina första billiga Android One-telefoner

0 Shares

Google har avslöjat den första vågen av sina Android One-enheter vid ett evenemang i Indien, som startar sitt uppdrag att sprida prisvärda smartphones över utvecklingsländerna.

Tillverkarens Spice, Karbonn och Micromax kommer att gnista av den första vågen av telefoner, som alla har en 4,5-tums skärm, 1 GB RAM, 5MP-kamera och en 1,3 GHz fyrkärnig MediaTek-processor, tillsammans med microSD-utbyggbart lagringsutrymme.

Även om Android-telefoner med budget inte är ett nytt koncept har Google gjort det obligatoriskt för alla Android One-enheter att köra Android-lager, vilket eliminerar problemen med inga efterförsäljningsuppdateringar och appkompatibiliteter som har orsakat problem tidigare.

Google syftar till att driva Android-uppdateringar direkt till Android One-enheter, ungefär på samma sätt som det redan gör med Nexus-sortimentet, och Android L förväntas vara den första stora uppdateringen som kommer att träffa enheterna när den lanseras senare i år.

Acer, Asus, Lenovo, HTC och Panasonic planerar också att gå med i Android One-partiet i länder som Indonesien, Pakistan och Nepal senare i år, med Qualcomms Snapdragon-processorer i släp.

Goda nyheter för internationella användare som vill sänka tänderna i Android utan att bryta banken, och goda nyheter för Google också, eftersom det gör sitt märke i länder med mycket potentiell tillväxt.

LÄS MER: Android L förhandsvisning

[via The Verge]

0 Shares