Google släpper Android 12 Beta med fokus på skönhet, hastighet och integritet

0 Shares

Android har varit lite tråkigt nyligen – det har varit svårt att bli upphetsad över Googles Linux-baserade mobila operativsystem. Android 10 och 11, till exempel, var fler Evolution än rotation. Medan det händde mycket under huven, fanns det inte mycket att upphetsa den typiska Android-användaren.

Tja, folk, Android håller på att bli kul igen. Idag på Google I / O presenterade sökjätten Android 12. Ännu bättre har sökjätten sedan släppt en betaversion av operativsystemet. Den här versionen av operativsystemet är väldigt spännande, eftersom det lägger stor vikt vid godis och estetik – saker som do materia. Med andra ord kommer typiska slutanvändare faktiskt att se något nytt och nytt.

LÄS OCH: Google lanserar Android Earthquake Alerts System i Grekland och Nya Zeeland

“Från och med Android 12 på Pixel-enheter kommer du att kunna anpassa din telefon helt med en anpassad färgpalett och nydesignade widgets. Med hjälp av vad vi kallar färguttag väljer du din bakgrundsbild och systemet avgör automatiskt vilka färger som dominerar, vilka som är kompletterande och vilka som bara ser bra ut. Det tillämpar sedan dessa färger över hela operativsystemet: meddelandeskärmen, låsskärmen, volymkontrollerna, nya widgets och mycket mer, säger Sameer Samat, VP, Google.

LÄS OCH: Hej Google! Detta är Android 12 vi behöver

Samat säger vidare: “Vi har också förenklat interaktioner och omarbetat hela det underliggande systemet för att göra din upplevelse mer flytande och effektiv. Dina Android-enheter är nu snabbare och lyhördare med bättre energieffektivitet så att du kan använda din enhet längre utan kostnad . Detta uppnåddes genom några förbättringar under huven, inklusive att minska CPU-tiden som krävs för kärnsystemtjänster med upp till 22 procent och minska användningen av stora kärnor av systemservern med upp till 15 procent. “

Naturligtvis finns det mycket mer i Android 12 än hastighet och utseende. Användare bör uppskatta den nya integritetspanelen som låter dig veta hur appar använder dina data. Och ja, du kan enkelt stoppa appar från att spåra dig. Android 12 lånar även en funktion från iOS och ger visuella indikatorer när din mikrofon och kameror används.

Så vänta. Android 12 kommer både att gå snabbare och se snyggare ut? Och dessutom kommer det att fokusera mer på integritet också? Woo-hoo! Den här nyheten är exakt vad Android-användare har längtat efter, Google! Hittills ser Android 12 ut att vara en ganska omfattande uppdatering; den här versionen är något att verkligen bli upphetsad över.

Om du har en kompatibel enhet kan du installera Android 12 omedelbart – Beta kan laddas ner här nu. Till de av er som installerar Android 12 Beta ber vi er att dela med Er erfarenhet med operativsystemet i kommentarerna nedan.

0 Shares