Google släpper Android Oreo 8.1 Developer Preview beta

0 Shares

Det är inte så länge sedan lanseringen av Android 8.0 Oreo – inte så många människor har det på sina telefoner – men Google har redan drivit ut en förhandsgranskning av utvecklare av Oreo 8.1.

Eftersom detta är en tidig beta finns det inte ett stort antal förändringar att se i Android Oreo 8.1-utvecklarförhandsgranskning – men under huven är det ganska mycket som händer. För närvarande är kompatibiliteten begränsad till Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 och Pixel 2 XL, men för dessa telefoner inkluderar nya funktioner ett Neural Networks API för att förbättra maskininlärning, förbättrad autofyllning och Android Gå optimeringar.

Se även:

I färdplanen för Oreo 8.1 ser Google sikta på en slutgiltig offentliggörande i december, och det bör finnas en ny förhandsgranskning av utvecklare nästa månad. Den här versionen ser ändringar av aviseringar så att appar nu bara kan göra ett aviseringslarm en gång per sekund, och det finns förbättringar av fingeravtryckssökning. Det finns också en ny strömmeny, ett automatiskt mörkt tema och en halvtransparent meddelandeskugga – alla Pixel 2-funktioner som nu tar sig till andra enheter.

Google lyfter fram följande nya API: er i Oreo 8.1 Developer Preview:

Android Go-minnesoptimeringar och inriktning – Android 8.1 innehåller en uppsättning minnesoptimeringar för Android Go-konfigurationer (1 GB eller mindre minne). Vi har lagt till nya hårdvarufunktionskonstanter så att du nu kan rikta in distributionen av dina appar och APK-delningar till vanliga eller låga RAM-enheter som kör Android 8.1 och senare.

Neural Networks API – som en del av våra ansträngningar att föra maskinintelligens till Android har vi lagt till ett Neural Networks API via NDK. Det möjliggör hårdvaruaccelererad slutsats på enheter som stöds. Vi designade Neural Networks API som ett grundläggande lager för ML-ramverk som TensorFlow Lite – Googles kommande ML-ramverk över flera plattformar för mobil – liksom Caffe2 och andra. Håll dig uppdaterad om TensorFlow Lite-meddelanden.

Förbättringar av autofyll – Vi har gjort det enklare för lösenordshanterare och andra autofylltjänster att använda ramverket Autofyll. Vi har till exempel lagt till stöd för mer användargränssnittsanpassning av dialogrutan Spara, samt setAutofillOptions () för användare att ställa in kreditkortsförfall med en spinner.

Delat minne-API – det här nya API: et låter appar tilldela delat minne för snabbare åtkomst till vanliga data. Appar kan mappa anonymt delat minne och hantera skyddskontroller med SharedMemory API. API: et är paketet, AIDL-vänligt och exponerar användbara funktioner som att ta bort skrivbehörigheter.

Trots namnet är Android Oreo 8.1 Developer Preview tillgänglig för alla – du behöver bara vara registrerad i Android Beta-programmet. Om du redan är registrerad bör du få en OTA-uppdatering till version 8.1.

0 Shares